Насловна Политика Александар Вулин: Гласали да је Србија геноцидна држава, а обилазе станове у...

Александар Вулин: Гласали да је Србија геноцидна држава, а обилазе станове у њој и купују нове!

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин је оцијено да недавна посјета предсједника Владе Црне Горе Дритана Абазовића Србији не представља никакав историјски моменат, да је он добродошао у Србију, али да би му било драго да види да Црна Гора једном повуче неки потез који није антисрпски, наводи се у саопштењу Министарства унутрашњих послова Србије. Коментаришући задржавања црногорских посланика на граничним прелазима са Србијом, Вулин наводи да се та мјера односи на оне који су гласали за Резолуцију о геноциду у Сребреници.

Те мјере никада нису биле примијењене на грађане Црне Горе, који су у Србији добродошли, већ на посланике који су гласали да је Србија геноцидна држава. Срам их било, и не знам шта траже у Србији. Не знам како их није срамота да дођу на Врачар да обилазе своје станове и да виде хоће ли још нешто купити у, како они мисле, одвратној геноцидној држави која је направила геноцид у Сребреници. Срам их било, жао ми је што долазе у Србију и што се праве као да ништа нису гласали и урадили, рекао је Вулин.

Он тврди да га предсједник Србије Александар Вучић није молио, већ је издао наређење о престанку задржавања црногорских посланика.

Он је предсједник свих Срба, а ја као министар унутрашњих послова сам дужан да слушам и поштујем одлуке предсједника свих Срба. Ово је организована и уређена држава, нисмо ми Црна Гора, истакао је Вулин.

Према његовим ријечима сваки пут, када су долазили и задржани на граници са Србијом и када је на њих примијењена мјера, црногорски посланици су се позивали на везе, утицаје, наводећи како су моћни и утицајни у Србији. Вулин је поновио да је срамно што је црногорски парламент, како каже, изгласао да је Србија геноцидна творевина.

Парламент Албаније није гласао за то да је Србија геноцидна, а ви сте гласали за то. И онда дођете на Врачар не бисте ли обишли десет станова, или купили једанаести, казао је Вулин.

Он је рекао да Србија и Црна Гора треба да имају добре односе, да је пуно Срба у Црној Гори и грађана Црне Горе у Србији и да двије државе треба да имају најбоље могуће односе.

Али не можемо се правити да је то нешто превише срдачно и да ће Црна Гора на првој кривини, буде ли требало нешто лоше да се деси Србији, урадити баш то што се од ње тражи. Не сумњајте да ће ови што су гласали за Резолуцију о Сребреници, а толико им је стало да уђу у Србију са дипломатским пасошем, опет гласати против Србије гдје год буду могли, закључио је Вулин.

Најновији чланци

Поводом празника Светих мученика у Ефесу: Болесне исцјелите, жалосне утјешите!

СУСРЕТ СА СВЕТИЊОМ СВЕТИХ СЕДАМ МУЧЕНИКА У ЕФЕСУ                                 Поводом празника Светих седам мученика у Ефесу, доносимо фотографије и дјелове из путописа блаженопочившег Митрополита црногорско-приморског...

Када полиција саслушава: Сумњива безбједносно г…… мотка!

Звони ми мобилни јуче, тачно у 16:34! - Добар дан! Да ли је господин Росандић? - Да! Изволите! - Овдје Момо П. из ЦБ Подгорица! Хтјели смо...

Ђорђије Блажић: Због гласача Подгорица не жели Зету!

-Јасан је циљ и позадина да Главни град практично не жели да у свом саставу има Зету, него да је на силу формира као...

Сергеј Шојгу: Операције у Украјини планирају се у Вашингтону и Лондону!

У НАТО нико нема сумње да ће Русија остварити све циљеве своје специјалне операције у Украјини, рекао је Сергеј Шојгу на Московској конференцији о...

Јадна Србија, ДП „Пламен“ и Александар Новаковић: Рехабилитација социјализма или нови слајдови Брозове слике четника!

"Друштвени покрет Пламен је социјалистичка иницијатива за стварање радничке партије 21. века. Званично је основана 7. 11. 2021. године и регистрована у АПР-у 6.12....