Насловна Политика Александар Вулин: Гласали да је Србија геноцидна држава, а обилазе станове у...

Александар Вулин: Гласали да је Србија геноцидна држава, а обилазе станове у њој и купују нове!

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин је оцијено да недавна посјета предсједника Владе Црне Горе Дритана Абазовића Србији не представља никакав историјски моменат, да је он добродошао у Србију, али да би му било драго да види да Црна Гора једном повуче неки потез који није антисрпски, наводи се у саопштењу Министарства унутрашњих послова Србије. Коментаришући задржавања црногорских посланика на граничним прелазима са Србијом, Вулин наводи да се та мјера односи на оне који су гласали за Резолуцију о геноциду у Сребреници.

Те мјере никада нису биле примијењене на грађане Црне Горе, који су у Србији добродошли, већ на посланике који су гласали да је Србија геноцидна држава. Срам их било, и не знам шта траже у Србији. Не знам како их није срамота да дођу на Врачар да обилазе своје станове и да виде хоће ли још нешто купити у, како они мисле, одвратној геноцидној држави која је направила геноцид у Сребреници. Срам их било, жао ми је што долазе у Србију и што се праве као да ништа нису гласали и урадили, рекао је Вулин.

Он тврди да га предсједник Србије Александар Вучић није молио, већ је издао наређење о престанку задржавања црногорских посланика.

Он је предсједник свих Срба, а ја као министар унутрашњих послова сам дужан да слушам и поштујем одлуке предсједника свих Срба. Ово је организована и уређена држава, нисмо ми Црна Гора, истакао је Вулин.

Према његовим ријечима сваки пут, када су долазили и задржани на граници са Србијом и када је на њих примијењена мјера, црногорски посланици су се позивали на везе, утицаје, наводећи како су моћни и утицајни у Србији. Вулин је поновио да је срамно што је црногорски парламент, како каже, изгласао да је Србија геноцидна творевина.

Парламент Албаније није гласао за то да је Србија геноцидна, а ви сте гласали за то. И онда дођете на Врачар не бисте ли обишли десет станова, или купили једанаести, казао је Вулин.

Он је рекао да Србија и Црна Гора треба да имају добре односе, да је пуно Срба у Црној Гори и грађана Црне Горе у Србији и да двије државе треба да имају најбоље могуће односе.

Али не можемо се правити да је то нешто превише срдачно и да ће Црна Гора на првој кривини, буде ли требало нешто лоше да се деси Србији, урадити баш то што се од ње тражи. Не сумњајте да ће ови што су гласали за Резолуцију о Сребреници, а толико им је стало да уђу у Србију са дипломатским пасошем, опет гласати против Србије гдје год буду могли, закључио је Вулин.

Најновији чланци

ДАРКО ТАНАСКОВИЋ: Јача углед Србије у муслиманском свијету!

У муслиманском свету Србија има и велики углед и државе које је подржавају. Успева да развија све боље односе са неким државама које су...

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА ДРИТАНОВУ ВЛАДУ: Кријете свјетске криминалце, а Куртију испоручујете Србе, неће моћи!

Након злочиначког убиства тројице Срба у Бањској немам дилему да је званична Подгорица стала на страну куртизоване „државе Косово“, настале на геноциду и прогону...

ПОВОДОМ ПОБУНЕ БОШЊАКА ЗБОГ ПОПИСА – ИСТРАЖУЈЕМО: МУСЛИМАНИ И АЛБАНЦИ ИЗ ПЛАВА И ГУСИЊА УБИЛИ 1600 СРБА, ОД ИЗВИЊЕЊА НИ ТРАГА!

Пише: Иван Милошевић Овај текст настао је из људског револта због позива Бошњака, како домаћих, тако и оних из свијета, да се попис одложи, јер,...

ПАТРИЈАРХ ПОРФИРИЈЕ: Ко има кључ мира да га употреби на Космету!

Патријарх српски Порфирије служио је данас свету архијерејску литургију у храму Светог Саве на Врачару и у беседи поручио да је данас више него...

ЗБЦГ: Против пописа су они који желе да сакрију своју имовину, ДПС користио ранију статистику за крађу избора!

Из Коалиције За будућност Црне Горе (ЗБЦГ) су казали да одлагања пописа неће бити и поручили да ће он открити да Црна Гора има...