Насловна Политика Алекса воли Здравка: Лидер Демократа поистовјетио комите и Србе, назвао их ултрапећинским...

Алекса воли Здравка: Лидер Демократа поистовјетио комите и Србе, назвао их ултрапећинским националистима!

Убједљиво већинска Црна Гора жели европски, грађански, пристојан, цивилизован, умјерен, помиритељски и поштен пут, казао је за „Вијести“ предсједник Скупштине и лидер Демократске Црне Горе Алекса Бечић.

Поручио је и да „поданик и најамник центара моћи у Србији и у Црној Гори“ никада неће бити ни по којој цијени.

-Пријатељ грађана Србије и слуга искључиво народа Црне Горе увијек и до гроба, казао је Бечић.

Због усвајања Резолуције у Сребреници, на насловним странама више србијански таблоида Бечић и премијер Здравко Кривокапић означени су као „издајници“, да су „забили Србима нож у леђа“, да су Србе „прогласили геноцидним народом“.

Фабрика неистина и подвала центара моћи и њихових најамника на различитим нивоима не јењава. Више пута смо у претходних неколико мјесеци и ја и партија коју предводим сатанизовани од ултрацрногорских или ултраспрских пећинских националиста, који су били само извођачи центара моћи којима упорно сметамо зато што нећемо да им служимо. Сваки пут смо изашли све јачи и јачи, данас смо на историјском проценту подршке бирача, зато што убједљиво већинска Црна Гора жели европски, грађански, пристојан, цивилизован, умјерен, помиритељски и поштен пут, казао је Бечић „Вијестима“.

Истиче да је најновија фабрика неистина разобличена послије сат времена, те да је то био „аматерски покушај сатанизације који је чак и испод нивоа жуте штампе, а камоли иоле озбиљне политике“.

-Управо су историјским амандманима посланика Демократа, Демоса, посланице ДФ-ПЗП госпође Бошњак најоштрије осудјени сви злочини на простору бивше Југославије, а јасно прецизирано и у Резолуцију уграђено да српски народ није геноцидан и злочиначки, као ни један други народ. Толико о првој безочној подвали“.

Бечић је подсјетио да и да није било посланика ДПС-а у сали, и без присуства свих њихових посланика, да би Резолиција имала потребну већину за усвајање.

„Толико о њиховој другој неистини да је нешто зависило од ДПС-а и да се неко договарао са ДПС-ом“.

Бечић је подсјетио и да Демократе нијесу гласале за смјену министра правде, људских и мањинских права Владимира Лепосавића.

„Јер нијесмо жељели са ДПС-ом да га разрјешавамо, али је данас вјероватно јасније зашто господин Лепосавић није поднио оставку и тиме дозволио да дође до свега што данас гледамо. Толико о трећој јефтиној неистини“.

Додао је и да је актуелно изборно законодавство које критикује највећи дио домаће и међународне јавности, усвојено прије неколико година у Скупштини гласовима ДПС-а и ДФ-а.

Нека други изводе закључке, јер ћу сачувати коректан приступ због бројних појединаца у том политичком субјекту који сам сигуран да се не слажу са овим што раде поједини њихови лидери“.

Бечич је навео и да је 2010. у Скупштини Србије усвојена Декларација о Сребреници.

Да овога пута не говорим о томе ко је ишао у Поточаре или о томе ко је јавно у камеру рекао да се десио геноцид у Сребреници, да је то утврдио међународни суд и да је то неспорна правна чињеница. Нећу говорити ни о томе ко је 2009. године у Скупштини Црне Горе гласао за Декларацију о Сребреници, са киме, а што није сметало онима који данас нас нападају да управо са њима формирају након тога заједнички политички субјект. Да закључим, поданик и најамник центара моћи у Србији и у Црној Гори никада и по цијену не знам чега, нећу бити. Пријатељ грађана Србије и слуга искључиво народа Црне Горе увијек и до гроба, поручио је предсједник Скупштине и лидер Демократа.

Најновији чланци

У Београду: Мирослав Лазански изненада преминуо у 71. години

Амбасадор Србије у Русији Мирослав Лазански изненада је преминуо у 71. години. Рођен је у Карловцу, од оца Словенца и мајке Српкиње. Отац је био...

Изложба: Гроф Сава Владиславић Рагузински

Пише Ана Рончевић (специјални саветник у Српско-руском центру “Мајак”) Српско-руски центар “Мајак” предвођен директором Владимиром Пребирачевићем и специјалним саветницима Дејаном Самарџићем и Аном Рончевић посетио...

Раскринкавање Рашка Коњевића: Као министар финансија обезбједио куму милионску добит!

У циљу информисања јавности, Влада Црне Горе у обавези је да реагује на наводе које претходних дана упорно покушава да пласира посланик Социјалдемократске партије, Рашко Коњевић. -...

Ко пали Горицу: Пиромани или грађевински лоби?

-Попела сам се на Горицу прво јутро након првог пожара и без патетике, сузе су ми пошле на очи, не због дима него туге...

Српско сјећање: Киша суза у Олуји, кад немаш ништа, а имаш све

Пише: Ђурђица Драгаш (РТС) Киша... Прво летњи пљусак, а онда тешка, досадна река. Капи које продиру до коже. Увек сам волела кишу. Сећам се како...