Насловна Почетна АЛЕКСА БЕЧИЋ: Нећу да ме бира Зенка!

АЛЕКСА БЕЧИЋ: Нећу да ме бира Зенка!

Одлучујући глас за избор нове власти не може доћи са листе коју је предводила Демократска партија социјалиста и њен предсједник, без обзира на техничке одлуке ко ће бити у ком клубу посланика, поручује лидер Демократа Алекса Бечић. Он је казао да напредак Црне Горе зависи од чвстоће и интегритета институција, који могу формирати само они који имају чисту прошлост и немају толеранцију према корупцији из својих редова.

Влада коју би форимирали чланови наше партије била би европски орјентисана Влада, казао је Бечић.

– Имајући у виду актуелну политичку ситуацију и кризу институција система, као и покушај деструкције од стране идентитетских играча, осјећам обавезу да се обратим грађанима Црне Горе са јасним и прецизним ставовима. Прво, за нас у Демократској Црној Гори приоритет је успјешно формирање нове 44. Владе и конституисање Скупштине Црне Горе. Напредак наше државе зависи од чврстоће и интегритета наших институција – казао је Бечић у видео обраћању.

Друго, како каже, истински интегритет институција могу обликовати само они који су неуморно радили на њиховом јачању, који имају чисту прошлост, који не окрећу леђа принципима и не толеришу корупцију унутар својих редова.

„Треће, с индигнацијом одбацујем било какве неосноване тврдње презентоване у медијима под утицајем екстремних политичких фракција оба политичка пола. Наша досљедност и оданост демократским принципима је непромијењена. Лажне вијести, спинови, недозвољени утицаји, морају постати прошлост Црне Горе“.

Четврто, како наводи, кључна вриједност сваке власти је карактер и досљедност људи који је обликују. Влада коју би обликовали чланови наше партије биће утемељена на принципима који нас воде од оснивања Демократа. Наша визија је европски орјентисана Влада која чврсто стоји уз све своје савезнике, јача евроатлантско партнерство и досљедно испуњава све међународне обавезе.

– Пето и можда најважније: никада и ником нећу опростити неправду учињену нашим грађанима – прогон неистомишљеника, вјерника, слободних грађана, незаконита праћења, прислушкивања, хапшења, мафијашку окупацију Црне Горе и њених институција, на десетине хиљада дискриминисаних радника и невиних грађана, економско, правно и морално урушавање наше земље – истакао је Бечић.

Каже да им никада неће опростити Душка Јовановића, Славољуба Шћекића, слободне новинаре и многе друге храбре синове и кћери Црне Горе који су дали своје животе бранећи част и интегритет наше домовине.

– Њихова жртва нас обавезује да будемо чувари правде, слободе и демократије. Шесто, нећу дозволити да будућност наше земље буде писана рукама оних који затварају очи пред неправдом и злочинима. Нека нико не очекује компромисе на штету грађана и државног интегритета Црне Горе – казао је он.

На крају, додаје, уз позив на слогу и договор колега које у јавности шаљу различите политичке поруке, још једном да поновим јасан и недвосмислен став, уклесан у нашим конгресним документима и одлукама, саопштен више пута јавности и колегама, а тиче се односа према изборној листи ДПС-а: “Одлучујући глас за избор нове власти не може доћи са листе коју је предводио ДПС и њен предсједник, без обзира на техничке одлуке ко ће бити у ком клубу посланика”.

Да ли треба да ову реченицу поновим безброј пута како би иста била јасна свим грађанима и свим политичким субјектима – пита се лидер Демократа.

Извор: дан

Најновији чланци

Дритан: Милојко само слуша ДПС!

Бивиши премијер и лидер Грађанског покрета УРА Дритан Абазовић огласио се на Фејсбуку поводом другог одлагања пописа становништва, наводећи да никога ко мало више...

ПОУКЕ: Гусле сачувале српску историју и увеле Србе у Европу!

Све до друге половине 18. века и почетка епохе романтизма у европској култури, српска народна књижевност, уметност и традиција налазиле су се у сенци...

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: ДПС забранити, увести ванредно стање, тек тада је могућ прекид са Миловим системом корупције!

Предсједник Покрета за промјене (ПзП) Небојша Медојевић саопштио је да је системски сектор Црне Горе инфициран вирусом корупције, те да је неопходна радикална терапија...

МОНТЕНЕГРИНИМА СМЕТА „ВЕСЕЛИ СЕ СРПСКИ РОДЕ“, АЛИ НЕ ВИДЕ ПРОСЛАВЕ ВЕЛИКЕ АЛБАНИЈЕ СА ДЈЕЛОВИМА ЦРНЕ ГОРЕ!

Уз поруке посвећене јединству Албанаца на простору Балкана, заставе црвене боје са црним двоглавим орлом преплавиле су централне тргове у Приштини, у дану када...