Насловна Колумне "Адриа", наша посла, прелазимо ли Рубикон: Издајници и патриоте!

„Адриа“, наша посла, прелазимо ли Рубикон: Издајници и патриоте!

Пише: Иван Милошевић

Издајници и патриоте! Омиљена домаћа тема. Мало гдје као у Црној Гори има толико патриота, али и толико издајника. На једног патриоту дође чак два издајника! Као оне пензионерске работе, гдје једног пензионера финсирају два или три запослена или обратно, нијесам сигуран. Углавном, најезда патриота и издајника је попут најезде скакаваца, након ње остане пустош, за сада срећом, само она идеолошка. У Бога се надам да у овом погледу Црна Гора неће проћи Рубикон и почети да се обрачунава са издајницима, односно патриотама!

Хвала Богу да на власти није ДПС, који је претходних двадесетак година до савршенства унаприједио производњу издајника и патриота, копао ровове међу њима и наводне патриоте гурао да се обрачунају са издајницима. И када ДПС није на власти, њихова машинерија производње издајника ради пуном паром. Не прође дан, а да се неко не нађе на ДПС-овом издајничком стубу, а њихови медији свако јутро лијепе нову наљепницу издајника на свакога ко не мисли као ДПС. Како вријеме пролази, ДПС-у као да је производња издајника задња шанса да се врате на власт, па се издајника хватају као дављеници за сламку спаса.

Што више издајника, то више ДПС-а, то више њихове незајажљиве жеље да буду једни и једини браниоци Црне Горе, њене форме и садржине, њене садашњости и будућности!

И та незајажљива жеља да се открију издајници и јавно жигошу прије неки дан је испливала на трибинама подгоричког стадиона. Навијачка група „Ултра Црна Гора“ подигла је патриотски прст и спустила га на главу издајника, у овом случају на директора РТЦГ-а! Гдје баш њега нађоше, Боже драги, па тај директор припада њиховом идеолошком склопу, дуго је био водоноша и скутоноша ДПС-а и њеног шефа, био његова идеолошка комунистичка свијест и несвијест и, попут ових ултраша, у то вријеме, прстом указивао на издајнике. У то вријеме издајници су били поштоваоци традиције ЈВуО у Црној Гори и на његов наговор њихова НВО је забрањена. И као да је Раонић окренуо један круг подгоричком штрафтом и доживио судбину издајника које је прогласио издајницима. Са том разликом што су га његови идеолошки истомишљеници прије неку ноћ прогласили издајником, али и шпијуном, као да ово прво није довољно!

Не треба бити неки мудрац, па схватити да тамо гдје је толико патриота и издајника нема шанси да било коме буде боље. Укопани у униформе издајника и патриота чучимо на мртвој стражи, цупкамо у мјесту, дувамо у дланове и Бога молимо да не буде горе него што је, јер је и овако лоше, али и то је боље, јер може бити горе! Учини ми се понекад да је читава Црна Гора само једна велика чекаоница, гдје патриоте и издајници чекају своје возове, купују карте за прве разреде издајничких и патриотских купеа и онда када се завале у сједишта сањају о коначном обрачуну!

И док обични смртници сањају и чекају поменуте возове, ДПС кондуктери штанцују прекобројне карте, само да напуне своју композицију патриота. Чини им се да су онда некако своји, да имају шансу да се врате тамо гдје их више нема и да им треба само још један вагон патриота, па да превагну над издајницима, остваре коначну побједу и сурвају се у провалију црногорског безнађа и братомржње!
Патриоте и издајници. Ређају се као на траци, машу својим заставама и чекају да им неко каже да се Рубикон мора прећи, да је догорјело до ноката, да више нема избора, да више нема назад и да се мора напријед, против издајника!

ДПС већ пуну годину игра лицемјерну игру патриотизма против издајника и храни наводне патриоте кукавичлуком наводних издајника. ДПС као врховни ђавољи адвокат помјера границе патриотизма до неслућених висина или празнина и тражи да буде оно што не смије бити! ДПС као термометар патриотизма и издаје и даље стоји укљештен у црногорским брдима и из дубоких пећина зове на окуп патриоте и заклиње их својим заклетвама. У међувремену издајници као да не знају шта их је снашло, па се унезверено окрећу око себе и траже издајнике које је ДПС већ прогласио издајницима. Уколико их и не нађу, тек онда су прави издајници, барем тако каже ДПС!

Сулуда ДПС трка између патриота и издајника као да нема краја и траје ли, траје. ДПС није уморан, а по свему судећи уморни нијесу ни њихове патриоте, али су издајници зато пред дилемом. Нешто им се не трчи, не знају гдје би стигли, а уколико би и негдје стигли, не знају шта би тамо радили!
Патриоте и издајници!

Најновији чланци

Неђељко Рудовић: Ко ћутка новинаре, зло мисли друштву!

-Финансијска одрживост медија, нелојална конкуренција, социјални положај новинара и услови за њихов рад, снажење уређивачке независности Јавног сервиса и дефинисање модела за заштиту Јавног...

Бучни Срби и британски војник Пич: Мацоле и сјекире или Дејтон 2!

У сенци бучних вести да Срби гланцају мотке и багере да би се на мостовима, магистралама и ауто-путевима тукли међусобно, промиче овонедељна информација да...

Избори на Цетињу, у Мојковцу и Петњици

У Мојковцу, Петњици и на Цетињу данас ће бити одржани локални избори, на којима према подацима општинских изборних комисија, право гласа има више од...

Полемике: Вјеронаука на раскрсници!

Веронаука је део образовног система Србије већ 20 година, али још није решен њен статус формално, а ни правно. Нису се смириле ни расправе...
video

Истине против комунистичких лажи: Војвода Момчило Ђујић, свештеник и српски ратник!

Прича о једном од највећих четничких команданата у Другом светском рату. Филм заснован на четничким, италијанским и немачким документима, као и на сведочeњима војводиних...