Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

СРПСКИ НАЦИОНАЛНИ САВЈЕТ О ПОПИСУ: Компромис на штету српског народа!

-У коментару резултата пописа становништва, домаћинстава и станова из 2023. године у Црној Гори, а који се односе на број и структуру становништва према националној односно етничкој припадности, вјери, матерњем језику и језику којим се уобичајено говори на нивоу Црне Горе Српски национални савјет констатује следеће.Без обзира на то што су резултати пописа показали да су Срби по наведеним категоријама релативно већина, очигледно је да за српски народ у разним врстама изјашњавања већ дуги низ година нема демократије, правде и истине. Изјашњавање на попису становништва, домаћинстава и станова из 2023. године очигледно је прилагођено одговарајућем тренутку како ни једна национална зајденица у Црној Гори не би осјећала незадовољство саопштеним резултатима.И најпростија анализа pописа указује на низ резултатских нелогичности гдје се проценат Срба повећао за преко 4% а опао проценат говорника српског језика.

Читав, готово једногодишњи, процес обрађивања резултата пописа даје нам за право да размишљамо да се у овом процесу, као и на многим претходним, тежило постизању компромиса на очигледну штету српског народа.

Као и претходних деценија, српском народу у Црној Гори предстоји грчевита борба за очување националног, културног, језичког и вјерског идентитета која најприје мора резултирати увођењем српског језика као службеног у свим државним институцијама у Црној Гори и афирмацијом Уставом гарантоване равноправности ћириличног писма, закључује се у саопштењу Савјета које потписује предсједник др Момчило Вуксановић.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ФАЦЕ БИВШЕГ РЕЖИМА: Деценијама у сјенци ДПС-а, данас другима приговарају да имају политичке менторе!

ВУК ОРОВИЋ, СРПСКА ДЕМОКРАТСКА ИНИЦИЈАТИВА: Неопходно да српски политички актери у Црној Гори учврсте свој утицај на власт!

АНДРИЈА МАНДИЋ: Хвала свима који ми данас шаљу поруку “Весели се српски роде”!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

vuk-orovic

ВУК ОРОВИЋ, СРПСКА ДЕМОКРАТСКА ИНИЦИЈАТИВА: Неопходно да српски политички актери у Црној Гори учврсте свој утицај на власт!

ber56

ОБИЉЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА БЕРАНА ОД ТУРАКА: Артиљеријско утврђење на Јасиковцу пало 16. октобра 1912. године!

miomir1

WOKE РЕВОЛУЦИЈА: Диктатура дубоке љевичарске државе и рушење традиционалних вриједности!

boja

СРПСКА УМЈЕТНОСТ: Бојана Пековић – “Прожимање”!

grafika

ДПС РЕВОЛУЦИЈА: Попис декласирао бивши режим, најављују излазак на улице! Кривуље раста и пада се приближиле, пријети смак ЦГ!