Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

МАРСЕЉ: Обиљежено 90 година од убиства краља Александра Карађорђевића!

Како преноси Танјуг, она је истакла да је краљ Александар био аутентични бранилац Европе, творац уједињења, окупљања, интеграција, како на подручју на којем су живјели српски и други југословенски народи, тако и ван њих, у оквирима Мале Антанте.

Министарка је нагласила да је српски народ своју националну судбину дијелио са тадашњом Француском, а то је била и лична судбина краља Александра.

Његова национална, политичка и идејна заоставштина обавезује да се пред данашњим изазовима подсјетимо на наша савезништва, која су у борби скована и у тешким временима доказана, вјерујући да наше пријатељство не припада само историјском искуству, већ и мостовима будућности које заједнички градимо, закључила је Ђурђевић Стаменковски, саопштило је министарство.

На церемонији обиљежавања 90 година од убиства краља Александра Првог Карађорђевића, присутнима се обратио префект региона Прованса-Алпи-Азурна обала и префекта Буш-ду-Рони Кристоф Мирман.

У делегацији српске Владе био је и министар без портфеља задужен за координацију активности и мјера у области односа са дијаспором Ђорђе Милићевић.

извор: српскатв

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРБИ И АМЕРИКА: “Чикашка кестенијада”, чувају обичаје из родног краја!

ОБИЉЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА БЕРАНА ОД ТУРАКА: Артиљеријско утврђење на Јасиковцу пало 16. октобра 1912. године!

СРПСКА УМЈЕТНОСТ: Бојана Пековић – “Прожимање”!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

vuk-orovic

ВУК ОРОВИЋ, СРПСКА ДЕМОКРАТСКА ИНИЦИЈАТИВА: Неопходно да српски политички актери у Црној Гори учврсте свој утицај на власт!

ber56

ОБИЉЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА БЕРАНА ОД ТУРАКА: Артиљеријско утврђење на Јасиковцу пало 16. октобра 1912. године!

miomir1

WOKE РЕВОЛУЦИЈА: Диктатура дубоке љевичарске државе и рушење традиционалних вриједности!

boja

СРПСКА УМЈЕТНОСТ: Бојана Пековић – “Прожимање”!

grafika

ДПС РЕВОЛУЦИЈА: Попис декласирао бивши режим, најављују излазак на улице! Кривуље раста и пада се приближиле, пријети смак ЦГ!