Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

МИЛИЦА ЈЕДИНИЦА У ДПС-У: Малигни утицај Москве, Београда и Бања Луке, незадовољна и Кином!

Предсједница Атлантског савеза Милица Пејановић-Ђуришић поручила је како је вријеме када Црна Гора мора бити опрезнија него икад

-На глобалном нивоу суочавамо се са великим промјенама, како када су у питању ратови у Европи и на Блиском истоку, тако и када је ријеч о мање видљивим конфликтима широм свијета. Са друге стране, познати регионални изазови опет добијају на интензитету и значајно су оптерећење за Западни Балкан, успоравајући европске интеграције и укупан развој, казала је она отварајући 2БС форум у Будви.

Говорила је и о регији.

-Косово и БиХ остају кључне тачке потенцијалне ескалације, о томе стиже све више упозорења са релевантних адреса. Кампање дезинформација и пропаганда која стиже из Москве преко Београда, па и Бањалуке, циљају на дестабилизацију регије, распиривање међуетничких тензија и успоравање интеграција. Са друге стране, кинески економски утицај остаје дио геоплитичког притиска који додатно компликује регионалну динамику, додала је.

За Црну Гору те тенденције значе да мора бити опрезнија него икад.

-Наша држава налази се на критичној тачки која ће одредити њену будућност. Не смије се дозволити занемаривање изазова који долазе споља и који лако могу прерасти у унутрашње проблеме. Политичка поларизација, етнонационализам и малигни утицаји много су озбиљније пријетње него што су спремни да признају и препознају са највиших државних адреса и сходно томе изврше прилагођавања јавних политика. Црногорско друштво изложено је огромном притиску у циљу слабљења кохезије засноване на грађанским, секуларним и европским вриједностима, а за рачун националистичких и популистичких неодговорних манипулација, казала је.

ИЗВОР: порталаналитика

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

САД СЕ ВИДИ, САД СЕ ЗНА, КО СЕ КОМЕ ДОПАДА: Мило позвао Јакова да сарађују, Срби нијесу угрожени, Црна Гора руинирана, а Србија Вељесрпска!

ЈУБИЛЕЈИ: Битка на Крусима!

МАРТОВСКИ ПРЕГОВОРИ КОМУНИСТА И ЊЕМАЦА: Четници за Тита већи непријатељи од Трећег Рајха!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

epa11476746 Former US President Donald Trump is rushed off stage by secret service after an incident during a campaign rally at the Butler Farm Show Inc. in Butler, Pennsylvania, USA, 13 July 2024.  EPA-EFE/DAVID MAXWELL

ДОНАЛД ТРАМП: Свети Архангеле Михаиле, брани нас у борби!

Milo-Djukanovic-1478

САД СЕ ВИДИ, САД СЕ ЗНА, КО СЕ КОМЕ ДОПАДА: Мило позвао Јакова да сарађују, Срби нијесу угрожени, Црна Гора руинирана, а Србија Вељесрпска!

tabla

КОСМЕТ СРПСКО СТРАТИШТЕ: Код Звечана уклоњена табла на ћирилици, замијењена натписом на латиници, албанском и енглеском језику!

Milica-Pejanovic-Djurisic-214-1024x713

МИЛИЦА ЈЕДИНИЦА У ДПС-У: Малигни утицај Москве, Београда и Бања Луке, незадовољна и Кином!

kosovo-zloc-in-sec-anje-stefan-stojanovic-14

ПРИЈЕТЊЕ ТАЊУГУ: Ваши новинари ће добити метак у потиљак када кроче на Косово!