Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

СУДСКЕ ФОРЕ И ФАЗОНИ: Весни Меденици суђење одложено 20-ти пут, задужила судије и адвокате, па од правде ни слова!

По ко зна који пут доказано је данас да бивша предсједница Врховног суда Весна Меденица има утицаја у црногорском правосуђу јер није никаква тајна да је она задужила велики број судија и адвоката који сада заједно раде искључиво у њеном интересу, оцјењује адвокат Веселин Радуловић. Коментарисао је то што је данас у подгоричком Вишем суду 20. пут одложено суђење Меденици, њеном сину Милошу и другим оптуженима.

Тешко да је било кога разумног у Црној Гори изненадила ова вијест да је већ по 20. пут одложено суђење Меденици и осталим окривљеним у том поступку. Очигледно да на дијелу имамо једно синхронизовану и организовану опструкцију и одлагања тога процеса са јасним циљем и намјером коју знају и имају окривљени и њихови браноци, наводи Радуловић.

Оно што је кључни проблем у томе је, како оцјењује,да институције, у првом реду суд, до сада није показао да је интересовано да адекватно реагује на те бројне злопотребе које се понављају.

Али и једна потпуна пасивност, рекао бих, извршне и законодавне власти која не предузима ништа како би измијенила законски оквир, односно Законик у кривичном поступку у дијелу који ће значајно сузити простор, макар за те злопотребе. Првенствено мислим на измијену или допуну оне одредбе Законика у крвичном поступку која прописује рок од три године за доношење проостепене пресуде, односно да ако проостепена пресуда не буде донесена у том року да се сви окривљени који се налазе у притвору морају пустити да се бране са слободе, казао је Радуловић.

Сматра да би извршна и законодавна власт требало да се позабаве тиме да ово измијене.

-На начин који би, рецимо, прописао да ова неоправдана одлагања на захтјев одбране, односно окривљених и њихових бранилаца не улазе у тај рок или да се са тим одлагањима рок прекида и почне тећи изнова. Мислим да, када би се таква одредба усвојила у црногорском парламенту, имали бисмо пуно мање ових злопотреба, јер мислим да више окривљени и њихови бранилаца, односно одбрана у цијелости не би имала мотива да ове поступке одлаже, појаснио је Радуловић.

Како је рекао, док се то не деси, имаћемо случајеве одлагања.

Који још једном по ко зна на који пут показују да је госпођа Меденица неко који је још утицајан у црногорском правосуђу јер није никаква тајна да је он она задужила велики број судија па велики број и адвоката који учествују сада у овим поступцима и да сви они сада заједно раде искључиво у њеном интересу, закључује Радуловић.

извор: ртцг

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

САД СЕ ВИДИ, САД СЕ ЗНА, КО СЕ КОМЕ ДОПАДА: Мило позвао Јакова да сарађују, Срби нијесу угрожени, Црна Гора руинирана, а Србија Вељесрпска!

ЈУБИЛЕЈИ: Битка на Крусима!

МАРТОВСКИ ПРЕГОВОРИ КОМУНИСТА И ЊЕМАЦА: Четници за Тита већи непријатељи од Трећег Рајха!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

tabla

КОСМЕТ СРПСКО СТРАТИШТЕ: Код Звечана уклоњена табла на ћирилици, замијењена натписом на латиници, албанском и енглеском језику!

Milica-Pejanovic-Djurisic-214-1024x713

МИЛИЦА ЈЕДИНИЦА У ДПС-У: Малигни утицај Москве, Београда и Бања Луке, незадовољна и Кином!

kosovo-zloc-in-sec-anje-stefan-stojanovic-14

ПРИЈЕТЊЕ ТАЊУГУ: Ваши новинари ће добити метак у потиљак када кроче на Косово!

sarajevo

МУЛТИЕТНИЧКА БИХ ИЛИ ЈАДНИ БАЛКАН: Сарајлије славиле напад Ирана на Израел!

makron

У ЦРНОЈ ГОРИ СВИ ХОЋЕ У ЕВРОПУ, А МАКРОН УПОЗОРАВА: ЕУ би могла да умре!