Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ПОВОДОМ ИЗБОРА У ПОДГОРИЦИ МОНТЕНЕГРИНИ У КОМУНИСТИЧКОМ СТИЛУ: Ми или потоп, све за ДПС, па да хљеба неће јест!

Група црногорских интелектуалаца позвала је грађане да изађу на подгоричке изборе који се одржавају у недјељу 29. септембра.

Њихов Апел за будућност преносимо интегрално:

Да бисмо ми данас имали право гласа, животе су положили милиони људи. Зато је излазак на изборе и етичка и грађанска обавеза, нарочито у друштву које себе перципира као грађанско.

Предстојећи избори у Главном граду нијесу безначајни. Наша држава је на прекретници. Посљедњих неколико година не својом, већ вољом оних који тајфунски уништавају све чега се дохвате, и Црна Гора и Подгорица су систематски понижене, полако трансформисане у колонијалне, провинцијализоване територије без изгледне будућности у друштву развијених земаља Европе.

Наш Главни град због неспособности и нестручности власти те непотизма и партијског запошљавања као њихових главних водиља не личи више на себе. Град који је посљедњих деценија у балканском оквиру био оличење урбаног развоја изгубио је тај статус у само пола мандата.

Свједоци смо да регионални и свјетски медији с поругом говоре о смећу које затрпава Подгорицу, да су поједина домаћинства мјесецима без воде, да се јавне површине не одржавају те да локални сервиси за грађане/ке не функционишу.

У културном погледу, због актуелних власти у Црној Гори и Подгорици, град се трансформише у антикултуру, фолклоризовану варијанту страног, импортованог вашара. Медији и активисти владајућих отворено ударају на насљеђе града под Горицом, дијелећи људе по вјерској и националној припадности, чиме урушавају богату подгоричку традицију суживота различитости. Симбол Подгорице, њена Будућност, не може играти на главном градском стадиону искључиво због немара локалних власти!

Надамо се да ће кошмару у који је Подгорица запала индукованом комом доћи крај. Да ће од 29. септембра проведрити више Подгорице како би ускоро проведрило више цијеле државе. Послије више изборних циклуса постало је јасно ко на Подгорицу гледа као на дом и кућу, а ко на њу гледа као на колонијално земљиште које треба да храни великодржавне и партијске апетите.

Драге Подгоричанке и драги Подгоричани, вјерући у вас, позивамо вас да по сопственој савјести изађете на локалне изборе и заокружите оне партије и листе за које сте сигурни да ће Подгорицу вратити на европске стазе. Знамо да сте и сами свјесни да то нијесу листе које репрезентују актуелну већину и њихове привеске на државном нивоу – листе на којима су уништитељке Подгорице: тренутна градоначелница и тренутна шефица локалног парламента.

Такође, вјерујемо да сте свјесни да то није ни листа коју предводе они који су кумовали суноврату у задњих неколико година, а које именом предводи бивши оснивач популизма сад.

С друге стране, понуда је богата. Ту је неколико листа које су привржене развоју Подгорице и које својим персоналним саставима гарантују брз опоравак Главнога града.

Сви на изборе! Нека побиједи Подгорица и њена будућност!

Вукић Пулевић

Александар Радоман

Јелена Лела Милошевић

Немања Батрићевић

Татијана Тања Јовић

Марко Савић

Сања Орландић

Аднан Чиргић

Жељко Перовић

Невена Ковачевић

Изудин Гушмировић

Немања Станков

Биљана Јовићевић

Вукота Вукотић

Бобан Батрићевић

извор: цдм

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

РЕАНИМАЦИЈА АНИМАЦИЈЕ И ПРЕДИЗБОРНИ ТРИКОВИ ШЕФА БИВШЕГ РЕЖИМА: На дјелу је издаја и колаборација, Црна Гора се брани од “руског и српског света”!

ДПС ВИШЕ НЕ ЗНА ШТА ПРИЧА, МИЛОШ НИКОЛИЋ: Тродеценијски купци гласова и личних карата праве се Енглези, за своје изборне трикове оптужују друге!

“ГРБАЉСКА ЛИСТА-ТВОЈА, МОЈА, НАША”: Заједнички до бржег развоја Котора!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

milos2

МИЛОШ САВЧИЋ, БОГАТИ СРБИН, КОГА КОМУНИСТИ НИЈЕСУ ВОЉЕЛИ: На његовом имању саграђена “Кућа цвећа”!

radić

КОСМЕТ, ГОЛГОТА ЗА СРБЕ, ДЕЈАН РАДИЋ: У кућу му упала три Албанца, претукли и опљачкали!

mandić

АНДРИЈА МАНДИЋ И МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: Тражићемо парламентарну истрагу о убиству Душка Јовановића и Павла Булатовића!

podgor

ПОВОДОМ ИЗБОРА У ПОДГОРИЦИ МОНТЕНЕГРИНИ У КОМУНИСТИЧКОМ СТИЛУ: Ми или потоп, све за ДПС, па да хљеба неће јест!

slobo

СЛОБОДАН ТОМОВИЋ “ГРАЂАНСКИ РАТ У ЦРНОЈ ГОРИ”: Суровост ОЗНЕ, из Краљских Бара стријељали Данила Вукићевића који је имао само 15 година!