Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

БИЛО НЕКАД ДРУГО ВРИЈЕМЕ: Војводи Степи Степановићу Сарајево организовало величанствени дочек 17. новембра 1918. године!

После успешног пробоја Солунског фронта и ослобођења Србије, 2. армија предвођена војводом Степом Степановићем имала је ту част да прва уђе у Сарајево.
Сарајлије су војводу и његову војску дочекали са радошћу, приредивши им величанствен дочек 17. новембра 1918. године. Одбивши да буде смештен у раскошним одајама које су му понудили, Степа се са штабом сместио у скромне просторије по свом избору.
У говору који је одржао, између осталог је рекао:”Нека вас име једне од других никада не отуђи, јер ви сте крв једне крви и кост једне кости. Нека вас вера не раздваја, јер Бог је само један.”
Последњу годину своје службе Степа је провео у Сарајеву као командант 2. армије и сарајевске војне области. Заволео је тај град и са сетом га се сећао до краја живота. Сарајлије су га прогласиле за почасног грађанина.
На слици може бити: 4 особе
Војвода Степа у Сарајеву
извор: ројалистички клуб
Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ ПОРУЧИО РЕИСУ ФЕЈЗИЋУ: Вама смета митрополит Амфилохије, а мени не смета медреса “Мехмеда Другог Освајача”!

БРАЋА МУСЛИМАНИ НЕБРАТСКИ ПРЕМА ПРАВОСЛАВНОЈ БРАЋИ: Смета им споменик митрополиту Амфилохију, а тргу у Гусињу дали име Али паше, познатом по борбама са Црногорцима!

МОНАРХИЈА: Пријем потомака спасених пилота у мисији “Халијард” код Карађорђевића!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

Zoran Drekalovic

МОНТЕНЕГРИНСКИ “ПИНКОВЦИ”: Антисрпски по Србији, вуци сити, овце преварене!

ner9

ДИКТАТУРА ПРОЛЕТЕРИЈАТА: Кад се ДПС у Подгорицу врати, мало морген!

giska

СЈЕЋАЊЕ: Ђорђе Божовић – Гишка!

milan

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: Што се “Вијести” буне, па Шумадинац ће добити црногорскои држављанство!

branimir

СЈУТРА У ДАНИЛОВГРАДУ: Вече посвећено Бранимиру Шћепановићу!