Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

СЛИЈЕПИ КОД ОЧИЈУ, ДПС БУНЕ И УЗБУНЕ: Бивши режим видио дјецу из Црне Горе код Вучића, Министарство просвјете тврди да их тамо нијесу слали!

Овај ДПС дође као неки дежурни ватрогасац, па и узбуњује обичне грађане када и за то нема потребе и од комарца прави магарца. Више прате Александра Вучића и ко му долази у госте, него што се брину о свом дворишту. Тако данас траже траже да им се каже ко је дјецу из основних школа у Црној Гори слао код Вучића на пријем поводом Дана заставе. Наравно, то је по њима планетарни инцидент и пријети да збрише Црну Гору са географске мапе!

Позивамо премијера Црне Горе Милојка Спајића да црногорској јавности предочи по којем критеријуму су се бирали наставници и ученици црногорских школа како би, политички изабраним предсједницима општина, који не признају државу Црну Гору и њене симболе, правили друштво на смотри у организацији предсједника Србије Александра Вучића, наводи се у саопштењу Демократске партије социјалиста (ДПС).

Црна Гора је, поручују, кућа свих њених грађана, у чијим школама се никад није запошљавало према националној припадности, нити су се ученици национално и вјерски изјашњавали.

Стога је премијер Спајић дужан да објасни ко је, када и како бирао “делегацију” која је учествовала у политичком менторисању са стране, свјесном ругању Црној Гори као грађанској држави и у намјери да се регионалној јавности поручи да је Црна Гора дубоко загазила у процес етнофедерализације, под менторством Београда, из чије се главе и формирала влада народа у Црној Гори, како би се друштву и држави нанијела трајна штета. Ово је директна одговорност премијера, министарке просвјете, науке и иновација и министра вањских послова, од којих очекујемо да јавности дају објашњење ко се поиграва црногорским образовним системом и из њега регрутује наставно особље и ученике који служе као декор предсједнику Србије, за његове националистичке тираде, закључили су из ДПС-а.

Према ставовима Министарства просвјете може се закључити да је ДПС тешко оболио од акутног антисрпства и привиђају му се разне утваре и појаве. Наиме, Министарство просвјете, науке и иновација је добило потврду да ниједна од 163 основне школе у Црној Гори није организовала одлазак ученика и наставника на пријем код предсједника Републике Србије, Александра Вучића.

Молимо све друштвене актере у Црној Гори да се прије доношења закључака обрате ресорном министарству које ће као и до сада предузети све мјере у оквиру својих надлежности у циљу објективног информисања јавности и заштите интегритета образовно-васпитног процеса у свим установама на територији Црне Горе, наводе из овог ресора.

Било како било, ДПС таласа и у најплићем плићаку и не да обичним људима ока да склопе и страше их разним антисрпским страшилима, вукодлацима и вампирима. ДПС види оно што нико не види, али сматрају да је истина једино оно што они виде. ДПС више није за политичко посматрање и све ово прелази прагове нормалног живота, јер бивши режим покушава на све начине да грађанима Црне Горе огаде Србију, надајући се да ће тако доћи на власт и да ће послије четири године паузе наставити да раде оно пто су радили 20 година – проглашавали Србе главним реметилачким фактором и сметњом на путу њихове вјечне независности и оданости Загребу, Тирани, Сарајеву, Бриселу и Вашингтону!

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

БРАЋИ МУСЛИМАНИМА И АЛБАНЦИМА: Смета им споменик митрополиту Амфилохију у Беранама, кажу да нарушава међувјерски склад!

МОНАРХИЈА: Пријем потомака спасених пилота у мисији “Халијард” код Карађорђевића!

УКРАЈИНА И БАЛКАН: Кијев помаже терористима и угрожава безбједност Европе!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

krnovo1

МИТРОПОЛИЈА: Сјутра на Крнову помен младићима страдалим од партизана!

Zoran Drekalovic

МОНТЕНЕГРИНСКИ “ПИНКОВЦИ”: Антисрпски по Србији, вуци сити, овце преварене!

mini1

ГРАЂАНСКИ РАТ МЕЂУ СРБИМА: Предлог Александра Шапића за споменик Дражи Михаиловићу у Београду дигао на ноге србијанске неокомунисте, у Црној Гори Павле Ђуришић на чекању, Тито на обали Мораче!

draza

РЕАКЦИЈА ЂЕНЕРАЛА МИХАИЛОВИЋА НА КРАЉЕВ ГОВОР 12.СЕПТЕМБРА1944. ГОДИНЕ: Пољубио кокарду и наредио: “Покрет”!

ner9

ДИКТАТУРА ПРОЛЕТЕРИЈАТА: Кад се ДПС у Подгорицу врати, мало морген!