Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

БИВШИ РЕЖИМ НАШАО НОВЕ КОАЛИЦИОНЕ ПАРТНЕРЕ: Хрвати у Европском парламенту заступају ДПС ставове о двојним држављанству!

Хрватски посланик у Европском парламенту Давор Иво Штир упутио је писано питање високом представнику ЕУ за вањску политику Жозепу Борељу у вези са јавном расправом која је тренутно у Црној Гори око промјене Закона о држављанству.

Питање су потписали посланици из Клуба Европске народне странке Михаел Галер (координатор ЕПП-а за вањску политику), Милан Звер, Матеј Тонин и Томислав Сокол.

-У заступничком питању се констатује како смо у данашњем динамичном геополитичком окружењу свједоци сталних покушаја вањског уплитања у унутрашње процедуре и структуре ЕУ-а те земаља кандидаткиња, с циљем дестабилизације Европске уније и њених темељних вриједности. Јавна расправа која је у току у Црној Гори о идеји да се промијени Закон о држављанству и омогући доношење одлуке о праву на стицање двојног држављанства заслужује нашу пажњу, посебно када је ријеч о европском путу Црне Горе, али и суверенитету државе. Црна Гора, с око 630.000 грађана, тренутно забрањује издавање двојног држављанства, а било какве промјене у том контексту могле би имати тешке и дугорочне посљедице на процесе доношења одлука и идентитет земље, истиче Давор Иво Штир.

Казао је како би усвајање права на двојно држављанство омогућило земљама, које имају геостратешки интерес у Црној Гори, да утичу на њене изборне резултате.

-Посебно забрињава чињеница да би бројчано мало бирачко тијело у Црној Гори лако могло бити надјачано гласовима нових бирача, који ће то право остварити добијањем двојног држављанства, стоји у питању у којем се тражи од Комисије да конкретним корацима одговори на ову ситуацију.

извор: цдм

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: Што се “Вијести” буне, па Шумадинац ће добити црногорскои држављанство!

БРАЋИ МУСЛИМАНИМА И АЛБАНЦИМА: Смета им споменик митрополиту Амфилохију у Беранама, кажу да нарушава међувјерски склад!

РАСПЛЕТ: Тамара Вујовић поништила рјешење о забрани подизања споменика митрополиту Амфилохију, извинила се Митрополији и грађанима!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

mini1

ГРАЂАНСКИ РАТ МЕЂУ СРБИМА: Предлог Александра Шапића за споменик Дражи Михаиловићу у Београду дигао на ноге србијанске неокомунисте, у Црној Гори Павле Ђуришић на чекању, Тито на обали Мораче!

Zoran Drekalovic

МОНТЕНЕГРИНСКИ “ПИНКОВЦИ”: Антисрпски по Србији, вуци сити, овце преварене!

amfilohije-radovic-reuters-326563

БРАЋИ МУСЛИМАНИМА И АЛБАНЦИМА: Смета им споменик митрополиту Амфилохију у Беранама, кажу да нарушава међувјерски склад!

ner9

ДИКТАТУРА ПРОЛЕТЕРИЈАТА: Кад се ДПС у Подгорицу врати, мало морген!

giska

СЈЕЋАЊЕ: Ђорђе Божовић – Гишка!