Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

МААЦ ИЗ АМЕРИКЕ ГРМИ: Крсту није мјесто на Ловћену, за 5. септембар најављују вељесрпски десант на маузолеј!

Црногорско америчка асоцијација Цетиње (Монтенегрин Америцан Ассоциатион Цетиње МААЦ) послало је писмо подршке, како наводе, петосептембарском окупљању на Ловћену.

Писмо преносимо интегрално:

-Браћо и сестре, грађани и грађанке,

Ловћен нас зове. Овај позив није само ријеч – то је крик из дубине наших срца, из душе која вјековима пулсира кроз наше вене, крик који се преноси с кољена на кољено, од славних предака до нас, њихове дјеце. То је крик који пробија све баријере и дотиче сваку мисао, сваку емоцију, сваку сузу. То је позив који не можете игнорисати, јер он одзвања у срцу сваког Црногорца, у души сваког оног коме је Црна Гора светиња, коме је Ловћен више од планине – коме је Ловћен наш олтар, наша света дужност.

Овај скуп је и револт против најава на друштвеним мрежама да се 5. септембра, на трећу годишњицу “хеликоптерског” устоличења Јоаникија, планира постављање металног крста на гувну у продужетку Маузолеја и лимене “цркве” на Ловћену као још један примјер записавања Црне Горе као велико српске територије.

Браћо и сестре, грађани и грађанке, ово није само питање једног споменика или симбола – ово је питање наше части, нашег идентитета, нашег права да будемо слободни на својој земљи. Црногорци су рођени слободни, и та нам је слобода од Бога дата.

Ово није скуп организован од партија – ово је окупљање патриота, оних којима је Црна Гора светиња. На Ловћену је уклесана наша историја, наше борбе, наше побједе, наши порази. Ту, на том светом врху, положени су животи наших предака, који су гинули да бисмо ми данас ходали усправни, да бисмо са поносом изговарали ријечи, да бисмо слободно дисали ваздух наше Црне Горе. Њихова крв натопила је земљу да би наш коријен био јак, да би наша снага била неуништива. И данас, браћо и сестре, грађани и грађанке, Ловћен нас зове. Зове нас да устанемо, да станемо један уз другог, да докажемо да је у нама остао онај исти дух непокорности, она иста ватра љубави према Црној Гори, она иста воља да је бранимо и чувамо, без обзира на цијену.

Великосрпска идеологија, коју данас слиједе они који не признају Црногорце, наш језик, нашу цркву (ЦПЦ) и нападају све наше светиње, инспирисана је и вођена вирулентном анти-хрисцанском и анти-православном идеологијом владике Николаја Велимировића, признатог Хитлеровог обожаватеља. Велимировић, познат по својим фашистичким ставовима, стајао је уз нацисте, дијелећи њихову идеологију и промовирајући је међу својим сљедбеницима.

Његову идеологију настављају данас србијански патријарх Порфирије Перић и Јоаникије ИИ у Црној Гори. Они слиједе исту вирулентну, освајачку светосавску идеологију која је све друго но хришћанска и православна. Велимировић је, под плаштом религије, ширио мржњу и нетрпељивост, а данас његови сљедбеници покушавају исто кроз напад на наше светиње.

Они који данас планирају постављање металног крста на Ловћену, под окриљем религије, слиједе исту идеологију која је уништавала, затирала, и отимала туђе територије. Они не признају Црногорце као народ, не признају наш језик, нашу цркву, и наш идентитет.

Ово није вријеме за ћутање. Ово није вријеме за равнодушност. Ово је вријеме да се усправимо, да се окупимо на Ловћену, да својим присуством покажемо да Црна Гора није сама. Да докажемо да, ма гдје нас живот одвео, ма колико далеко били, Ловћен нас зове, Ловћен нас окупља, Ловћен нас повезује. Ловћен је наш олтар, мјесто на којем сваки Црногорац мора стати, поклонити се и обновити завјет са Црном Гором – завјет вјечне вјерности, завјет непоколебљиве љубави.

Дођите! Маните се партија, ово је веће од било које политике. Понесите са собом сву љубав, сав понос, сву храброст коју носите у срцу. Понесите са собом глас ваших предака, оних који вас позивају из вјечности да чувате оно што су они својим животима бранили.

Нека се Ловћен затресе од корака патриота, нека наш глас одјекује као грмљавина, нека се наша одлучност види и осјети. Ово није само окупљање – ово је завјет! Завјет да ћемо чувати оно што нам је најдрагоцјеније, да ћемо бити достојни оних који су дали све за Црну Гору, да ћемо љубав према нашој земљи носити у срцима и бранити је по сваку цијену.

Браћо и сестре, грађани и грађанке, Ловћен нас зове. Одазовимо се, као што су се наши преци одазивали на зов слободе.

Дођите на Ловћен 5.09. и покажимо да Црна Гора живи у сваком од нас, да је нећемо дати, да је нећемо издати. Црна Гора је наша светиња – и наша је света дужност да је чувамо.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: Што се “Вијести” буне, па Шумадинац ће добити црногорскои држављанство!

БРАЋИ МУСЛИМАНИМА И АЛБАНЦИМА: Смета им споменик митрополиту Амфилохију у Беранама, кажу да нарушава међувјерски склад!

МОНАРХИЈА: Пријем потомака спасених пилота у мисији “Халијард” код Карађорђевића!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

Zoran Drekalovic

МОНТЕНЕГРИНСКИ “ПИНКОВЦИ”: Антисрпски по Србији, вуци сити, овце преварене!

mini1

ГРАЂАНСКИ РАТ МЕЂУ СРБИМА: Предлог Александра Шапића за споменик Дражи Михаиловићу у Београду дигао на ноге србијанске неокомунисте, у Црној Гори Павле Ђуришић на чекању, Тито на обали Мораче!

draza

РЕАКЦИЈА ЂЕНЕРАЛА МИХАИЛОВИЋА НА КРАЉЕВ ГОВОР 12.СЕПТЕМБРА1944. ГОДИНЕ: Пољубио кокарду и наредио: “Покрет”!

ner9

ДИКТАТУРА ПРОЛЕТЕРИЈАТА: Кад се ДПС у Подгорицу врати, мало морген!

giska

СЈЕЋАЊЕ: Ђорђе Божовић – Гишка!