Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ПИСМО РОЂАКУ: Предсједник и ледоломац!

Пише: др Петар Милатовић Острошки

Драги и весели рођаче Јакове, постао си предсједник Црне Горе захваљујући српским гласовима и Србима си се одужио савијеном руком у лакту.

На вријеме сам уочио да си ти само парадигма кукавичјег јајета Србима. То си сам потврдио кад си честитао Велики Петак, најтужнији дан у хришћанству, што значи да си човјек ван вјере и без општег образовања које се у Европи, за коју се политички залажеш, подразумијева познавање опште хришћанске културе, што је мени, освједоченом Европљанину који је радни вијек провео као научни истраживач у Бечу и зарадио заслужену пензију, засметало до те мјере да сам се сјетио мог давног сна о Тројанском коњу који оставља магареће отиске по образу народа.

Сјећаш се добро да сам те због честитања Великог Петка критиковао. Наравно, то је била едукативна, а не деструктивна критика. Али и поред тога твој отац Милан ми је пришао у кафани Матковића у Павловграду (Даниловграду) молећи ме да те не критикујем.

На то сам му одговорио да те подучавам, замијерајући му што није научио свог сина основним појмовима вјере, а твој отац је тада извалио небулозу рекавши: „То су њему подметнули ови његови из кабинета!“

Као да смо мала дјеца да у то повјерујемо. Или ако су ти стварно подметнули зашто ниси растјерао те штеточине и дилетанте?

Драги и весели рођаче Јакове, само сатанисти и они који су издали и разапели Исуса Христоса честитају народу најтужнији дан у хрићанству. Слажеш ли се, ако си то научио до сада?

Послије честитања Великог Петка, прва твоја међународна посјета била је Бриселу, а не Беграду, Сарајеву, Загребу, Љубљани, Скопљу. Ваљда су ови центри ближи теби и народу од Брисела, а да ли и теби…

Тада сам одлучио да, као искусан човјек, испод лупе критичке анализе ставим сваки непромишљени потез човјека који је, по мом мишљењу, сасвим незаслужено на челу Црне Горе.

Сам знаш да сам те редовно критиковао, не да те понизим већ да те подучим, али и то је засметало твом оцу Милану па је прије неки дан запријетио редакцији „Борбе“, узалуд захтијевајући ултимативно да престану да објављују моје колумне и при том је, у стилу радио Милеве, обајио страшну лаж да се 99 одсто Милатовиће мене одрекло, а занемарио је да се сада Срби масовно одричу тебе због твог рада у корист српске штете, што ћеш видјети на предстојећим изборима у Подгорици кад нећеш добити ни 3 одсто гласова упркос твом кршењу члана 95 Устава Црне Горе који изричито забрањује предсједнику државе да се мијеша у локалне изборе и да фаворизује било коју страну.

То твоје главињање главом без обзира и памећу без циља, које сам редовно аргументовано критиковао од тренутка ступања на престо Црне Горе, иницирало је да и други у последње вријеме почну да те јавно и аргументовано критикују у Црној Гори и шире.

Добри познаваоци прилика тврде да сам ја својим колумнама био ледоломац који је омогућио осталим бродовима несметану пловидбу и да сам, посебно наглашавају у добро обавијештеним круговима, чак и у твом окружењу, ја био тај који је покренуо цунами који ће да те одува са политичке сцене предсједника Црне Горе.

Извор: Фејсбук

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

УКРАЈИНА И БАЛКАН: Кијев помаже терористима и угрожава безбједност Европе!

ГРАЂАНСКИ РАТ МЕЂУ СРБИМА: Предлог Александра Шапића за споменик Дражи Михаиловићу у Београду дигао на ноге србијанске неокомунисте, у Црној Гори Павле Ђуришић на чекању, Тито на обали Мораче!

ПРЕБРОЈАВАЊЕ И ОДМОТАВАЊЕ: Грађанско важи за Србе, остали калкулишу, мало су грађанисти, а много више националисти!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

krnovo1

МИТРОПОЛИЈА: Сјутра на Крнову помен младићима страдалим од партизана!

Zoran Drekalovic

МОНТЕНЕГРИНСКИ “ПИНКОВЦИ”: Антисрпски по Србији, вуци сити, овце преварене!

mini1

ГРАЂАНСКИ РАТ МЕЂУ СРБИМА: Предлог Александра Шапића за споменик Дражи Михаиловићу у Београду дигао на ноге србијанске неокомунисте, у Црној Гори Павле Ђуришић на чекању, Тито на обали Мораче!

draza

РЕАКЦИЈА ЂЕНЕРАЛА МИХАИЛОВИЋА НА КРАЉЕВ ГОВОР 12.СЕПТЕМБРА1944. ГОДИНЕ: Пољубио кокарду и наредио: “Покрет”!

ner9

ДИКТАТУРА ПРОЛЕТЕРИЈАТА: Кад се ДПС у Подгорицу врати, мало морген!