Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

МОНТЕНЕГРИНИ ДА ПРСНУ: Милојко и Ервин ојачали моћ Мандића и Кнежевића, несаница убија!

Предсједник Бошњачке странке (БС) Ервин Ибрахимовић и премијер Милојко Спајић повећали су политичку моћ и утицај лидерима Демократске народне партије и Нове српске демократије, Милану Кнежевићу и Андрији Мандићу, казао је један од лидера Европског савеза Ватрослав Белан.

Он је, у интервјуу за Побједу, рекао да је тај моменат разарајући по Црну Гору. Према ријечима Белана, у земљи која планира да буде сљедећа чланица Европске уније (ЕУ), Мандић није смио да има ниједну високу функцију.

Белан је казао да се Мандић не уклапа у оно што је стратешки циљ земље и да има потпуно супротне идеје.

Он је навео да је Спајић добио повјерење гласача најгором могућом комбинацијом, “популистичко – десничарском”.

То је, како је казао Белан, комбинација са питким обећањима која је апсолутно немогуће остварити, а потпуно разара економију државе.

-Због егзибиционизма Спајића и његовог тренутног, партијског интереса да буде на врху црногорске политике, у Црној Гори нема економије засноване на реалним основама, већ се ради о пресипању, о незарађеном новцу, оцијенио је Белан, који је предсједник Либералне партије.

Он је, одговарајући на питање да ли сматра да партије које заступају бошњачку и албанску мањину могу допринијети исправном, европском курсу Црне Горе, казао да улазак БС-а и осталих партија са националним предзнаком, које у програмима имају Црну Гору као грађанску, европску, суверену државу, у коалицију са Мандићем, види као дубоко погрешан циљ.

-За њихове партијске интересе, то је било веома опортуно, што видимо по броју министарстава која су добили и отвореном простору за запошљавање чланова и симпатизера, рекао је Белан.

Он је навео да вјерује да су се водили искључиво партитократским интересима којима се стиже до разних синекура.

Узимајући у обзир ко чини актуелну Владу, а на њу доминантан утицај имају чланице бившег Демократског фронта, директни и отворени заступници „српског света“, који нијесу спремни да осуде агресију Русије на Украјину, којима су лидери попут Владимира Путина и Александра Вучића идоли, не могу да повјерујем да ће ти субјекти вући Црну Гору ка ЕУ, казао је Белан.

Он је навео да је Црна Гора добила Извјештај о испуњености привремених мјерила (ИБАР) и да су тиме и у опозицији били веома задовољни, али да су упозоравали да је то само потврда нечега што је урађено у претходном периоду.

-А што се десило? Једна од чланица ЕУ наше највише званичнике означила је персонама нон грата. Није проблем ни у томе, већ што вјерујем да је добијање овог статуса у Хрватској учинило Мандића, Кнежевића и Алексу Бечића херојима у очима њихових симпатизера, рекао је Белан.

Он је навео да је то дубоко проблематичан моменат, “јер добро знамо на којој платформи и с којим идејама наступају пред својим бирачким тијелом”.

-А да ли вјерујете да кроз такав наратив стварају темељ да њихови бирачи постану истински проевропски? Ибрахимовић и Спајић појачали су политичку моћ и утицај Кнежевићу, Мандићу и неодлучним Демократама, казао је Белан.

извор: цдм

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

БРАЋИ МУСЛИМАНИМА И АЛБАНЦИМА: Смета им споменик митрополиту Амфилохију у Беранама, кажу да нарушава међувјерски склад!

МОНАРХИЈА: Пријем потомака спасених пилота у мисији “Халијард” код Карађорђевића!

УКРАЈИНА И БАЛКАН: Кијев помаже терористима и угрожава безбједност Европе!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

krnovo1

МИТРОПОЛИЈА: Сјутра на Крнову помен младићима страдалим од партизана!

Zoran Drekalovic

МОНТЕНЕГРИНСКИ “ПИНКОВЦИ”: Антисрпски по Србији, вуци сити, овце преварене!

mini1

ГРАЂАНСКИ РАТ МЕЂУ СРБИМА: Предлог Александра Шапића за споменик Дражи Михаиловићу у Београду дигао на ноге србијанске неокомунисте, у Црној Гори Павле Ђуришић на чекању, Тито на обали Мораче!

draza

РЕАКЦИЈА ЂЕНЕРАЛА МИХАИЛОВИЋА НА КРАЉЕВ ГОВОР 12.СЕПТЕМБРА1944. ГОДИНЕ: Пољубио кокарду и наредио: “Покрет”!

ner9

ДИКТАТУРА ПРОЛЕТЕРИЈАТА: Кад се ДПС у Подгорицу врати, мало морген!