Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

У ГОРЊЕМ ЗАОСТРУ ОДРЖАН ПОМЕН ВОЈНИЦИМА ЈВУО И НАРОДНИ САБОР: До године нова црква, ускоро и споменик Павлу Ђуришићу!

У цркви Свете Параскеве у Горњем Заостру одржан је помен страдалим војницима ЈВУО. Литургију и помен служио је владика Методије, епископ будимљанско никшићки. У присустви бројних вјерника владика Методије је нагласио да су војници ЈВУО на челу са Дражом Михаиловићем и Павлом Ђуришићем, погинули за своје идеје и да у били одани краљу и отаџбини. На жалост, комунистичка историја их је приказала као издајнике и ратне злочинце, пто они нијесу били и зато им и служимо помен.

-Очекујем да наредне године буде обновљена црква Свете Мати Параскеве, да буде поставен нови кров, али и да се подигне споменик онима који су споменик заслужили. Морамо идеју ЈВУО освијетилити из новог угла, ван комунистичких фраза и њиховог погледа на ЈВУО. Стога су нам потребни наулни симпозијуми гдје ће људи од знања рећи шта мисле и објаснити шта се заправо збло током грађанског рата и треба демаскирати идеју комуниста да су се само они борили против окупатора, рекао је владика Методије.

Након парастоса оржан је народни сабор.

На слици може бити: 4 особе и текст

У оквиру сабора који се одржава у Горњем Заостру код Берана промовисан је 66 број часописа Глас Холмије.На вечери посвећеној историји,традицији,поезији и гуслама,поред главног и одговорног уредника часописа Глас Холмије професора Горана Киковића учествују су: Тихомир Бурзановић,предсједник Удружења новинара Црне Горе, Иван Милошевић,секретар Удружења новинара Црне Горе,књижевник Вулко Шћекић,пјесник Радоје Мишковић и гуслар Синиша Петрић.Скуп је поздравио Драган Васиљевић.О часопису Глас Холмије надахнуто је говорио Тихомир Бурзановић,који је истако да је Глас Холмије, једини српски лист и часопис у Црној Гори.Сви су други под контролом страних земаља једино је овај часопис који баштини српску историју,књижевност и културу и излази на српском језику и ћириличном писму од 2012.године у Беранама.

Представљене су и књиге Слободана Томовића “Грађански рат у Црној Гори” и “Зидани мост”, Ранка Булатовића. Истакнуто је да је све више литаратуре која доказује да су комунисти лагали када су писали своју историју и да је у тадашњој Југославији постојао само један антифашистички покрет, ЈВуО, док су комунисти били оружана група ван закона, као данашњи терористи, који су рат жељели да искористе како би успоставили нову власт и обрачунали се са Србима и династијом Карађорђевића.

Чека се споменик војводи Павлу

Присутни су позвани да не забораве своје претке које су комунисти на правди Бога стријељали у Словенији и да њихове слике буду дио сваког дома који се сјећа својих најближих који нијесу дали вјеру за вечеру и које су партизани сурово побили у Словенији.

Иако су организатори сабора позвали Јакова Милатовића, Андрију Мандића и Милојка Спајића, да присуствују сабору и тако покажу да су за истинско помирење у Црној Гори, нико се од њих није појавио, а нијесу се појавили ни предтавници локалне власти у Беранама:

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: Што се “Вијести” буне, па Шумадинац ће добити црногорскои држављанство!

БРАЋИ МУСЛИМАНИМА И АЛБАНЦИМА: Смета им споменик митрополиту Амфилохију у Беранама, кажу да нарушава међувјерски склад!

МОНАРХИЈА: Пријем потомака спасених пилота у мисији “Халијард” код Карађорђевића!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

Zoran Drekalovic

МОНТЕНЕГРИНСКИ “ПИНКОВЦИ”: Антисрпски по Србији, вуци сити, овце преварене!

mini1

ГРАЂАНСКИ РАТ МЕЂУ СРБИМА: Предлог Александра Шапића за споменик Дражи Михаиловићу у Београду дигао на ноге србијанске неокомунисте, у Црној Гори Павле Ђуришић на чекању, Тито на обали Мораче!

draza

РЕАКЦИЈА ЂЕНЕРАЛА МИХАИЛОВИЋА НА КРАЉЕВ ГОВОР 12.СЕПТЕМБРА1944. ГОДИНЕ: Пољубио кокарду и наредио: “Покрет”!

ner9

ДИКТАТУРА ПРОЛЕТЕРИЈАТА: Кад се ДПС у Подгорицу врати, мало морген!

giska

СЈЕЋАЊЕ: Ђорђе Божовић – Гишка!