Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ВРИЈЕЂАЊЕ ЧЕТНИКА: Од Тање до Фејзића!

Пише: Иван Милошевић

Од ових Монтенегрина и Бошњака ништа да чујеш ново – само четници, па четници! Пошто четнике приказују у комунистичким бојама имам oбавезу да браним четнике и одговорим на увреде које они готово свакодневно упућују људима који су током Другог свјетског рата погинули за краља и отаџбину!

Све што Монтенегрини и Бошњаци кажу о четницим није тачно! Све лаж до лажи и то преписане из комунистичких уџбеника. Иако је прошло више од 30 година од слома комунизма у Црној Гори, једна од битних аксиома комунизма да су четници издајници и слуге окупатора има већинску подршку интелектуалне, али и остале јавности. Прерушени комунисти су издали све што је повезано са комунизмом, од економског до идеолошког програма и нико од њих не помиње друштвену својину нити диктатуру пролетеријата, али се као пијани плота држе комунистичке пароле да су четници, односно властита браћа, били издајници и кољачи. Ту се неокомунисти нијесу промијенили ни за јоту и верглају ту причу гдје год стигну!

Тако је извјесна Тања која се представља као потомак једне од жртава муслиманског – албанског покоља у Велици упорна да докаже да су у том масакру учествовали и четници! Иако историчари кажу да о томе нема ни слова у документима, посебно њемачким, Тања не посустаје – клали су православни четници православне Величане, клали, па клали… 

Као доказ те тврдње извјесна Тања је објавила и фотографију са Чакора из љета 1941. године на којој се види како група људи коље овце. На слици се виде Њемци, а у лијевом ћошку на земљи се налази човјек са шајкачом и кокардом. За извјесну Тању то је довољан доказ да су четници клали Величане, јер слика је из њемачког архива! Нејасно је како је то она повезала клање оваца са слике са масакром Величана? Међутим, за њу је то крунски доказ да су Величком масакру и четници имали своју улогу. Јесте да документи не знају ништа о томе, али извјесна Тања за то не хаје! Резонује – када су могле овце да страдају са њемачке фотографије, зашто онда не би и људи! 

фото: Антенам

Читав Тањин текст је тако написан да се стиче утисак да су за масакр у Велици одговорни четници, док су они који су били извршиоци злочина и клали све што им је стигло под нож ( један муслиман је чак за један дан лично убио 32 -оје људи), односно муслимани и Албанци, у другом плану. Изгледа да је и њихов злочин мањи или има неко оправдање, јер су им у томе помагали четници! По извјесној Тањи четници су их на то и наговорили!

Поред тога извјесна Тања нема милости ни за патријарха Порфирија и остале који су прије два дана били у Велици и проглашава их насљедницима идеологије (четника) која је у црно завила Велику. Овдје свака примједба застаје на почетку пута и таквим писцима, као што је извјесна Тања, џабе је појашњавати било шта. Мржња према Србима је тако очигледна, можете је опипати између редака и не бих да контам шта би извјесна Тања радила Србима да јој се укаже прилика! 

Реис Рифат Фејзић такође блиста! Каже да Бошњачка странка уласком у владу кречи четничку идеологију. За реиса је  цјелокупна влада ЦГ четничка и то без изузетка, од комунисте на чело минстра пољопривреде, па до Ника Ђељошаја. 

У једном реис је у праву. Наиме, све европске вриједности ( вишепартизам, демократија, приватна својина…) за које се залаже садашња, као и бивше црногорске владе, су четничка традиција! Јер, четници су се залагали за капитализам, Европу и демократију и то прије 80 година, док су у то вријеме комунисти сањали задруге, друштвену својину, владавину једне партије и клели се у Русију и Стаљина. Тако да реис критикујући данашњу владу за четништво и малигни утицај Русије мијеша бабе и жабе, али то је већ његов проблем! 

Углавном, када год Монтенегрини и Бошњаци, оплету по четницима, ваља знати да таквим ставовима вријеђају четнике и оптужују их за нешто за шта се они ни у сну нијесу залагали. Посебно нијесу сањали о бољшевицима и комунизму, него су главе дали да би живјели у друштву са европским вриједностима. Стога би реис требало у том смислу да позитивно говори о четницима, јер су они преци идеја за које се и он данас залаже (ЕУ и демократија)! 

Реис треба да зна да у четницима није било мало муслимана, напротив! Умјесто што ваља глупости о четницима ваљало би да прочита текстове Мустафе Мулалића или Алије Коњхоџића. Уколико не вјерује четницима, онда нека вјерује својим сународницима који су током читавог рата били уз Дражу и били његови блиски сарадници! 

Стога, извјесна Тања и реис могли би да мало смање гас и да попију пар таблета и отрезне се од комунизма. Када то ураде можда понешто и схвате о четницима. Ја им сигигурно то не могу објаснити, а немам ни намјеру да се тиме бавим. Имам важнија посла!

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: Што се “Вијести” буне, па Шумадинац ће добити црногорскои држављанство!

БРАЋИ МУСЛИМАНИМА И АЛБАНЦИМА: Смета им споменик митрополиту Амфилохију у Беранама, кажу да нарушава међувјерски склад!

МОНАРХИЈА: Пријем потомака спасених пилота у мисији “Халијард” код Карађорђевића!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

Zoran Drekalovic

МОНТЕНЕГРИНСКИ “ПИНКОВЦИ”: Антисрпски по Србији, вуци сити, овце преварене!

mini1

ГРАЂАНСКИ РАТ МЕЂУ СРБИМА: Предлог Александра Шапића за споменик Дражи Михаиловићу у Београду дигао на ноге србијанске неокомунисте, у Црној Гори Павле Ђуришић на чекању, Тито на обали Мораче!

draza

РЕАКЦИЈА ЂЕНЕРАЛА МИХАИЛОВИЋА НА КРАЉЕВ ГОВОР 12.СЕПТЕМБРА1944. ГОДИНЕ: Пољубио кокарду и наредио: “Покрет”!

ner9

ДИКТАТУРА ПРОЛЕТЕРИЈАТА: Кад се ДПС у Подгорицу врати, мало морген!

giska

СЈЕЋАЊЕ: Ђорђе Божовић – Гишка!