Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

БУЂЕЊЕ КРИТИЧАРА ЉЕВИЧАРА: Нова влада десничарска, национално опасно за грађанску (читај: антисрпску) ЦГ!

Овакав састав реконструисане Владе има све претпоставке да покуша етнофедерализацију Црне Горе, поручује Срђан Перић из покрета Преокрет.

Он сматра да је, идеолошки гледано, ријеч о Влади која је десно.

Истиче да дио владајуће коалиције не крије своју профилацију „ка националном моменту као за њих политички најзначајнијем“.

Оба њена дијела су имплиците или екпслиците на десним поставкама. По страни што неријетко говоре другачије – они се залажу за свемоћ тржишта. Може ту да завара компонента популизма којој су склони, али економски гледано они већ најављују мјере које би креирали за ‘велике играче’ – посебно у дијелу располагања државном имовином, казао је он за београдски Данас.

Нова српска демократија и Бошњачка странка, сматра он, „имају сличне принципе дјеловања, односно идеолошки им је национална компонента примарна колико год били различити у идентитетском и националном предзнаку“. Перић не одбацује могућност и стратешке сарадње ова два субјекта како би, каже, остварили своје партијске интересе – које би онда покушали представити као опште.

Тенденције које вуку ка етнофедерализацији, појашњава Перић, су веома неповољне по Црну Гору, односно “по очување њеног грађанског концепта који њој даје заправо и функционалну виталност – јер држава у којој сваки грађанин има једнак приступ држави интегрише грађане и снажи свој потенцијал”.

Када је ријеч о обиму и структури Владе, Перић сматра да ће та габаритност бити у обрнутој пропорцији са њеном ефикасношћу.

-О томе да ће у својим намјерама ово бити Влада пуне партитократије и партијског ухљебљивања, мислим да је то свима јасно и да на то не треба посебно трошити ријечи у објавшњавању, већ се треба борити да се они онемогуће у тим партитократским намјерама у којима на крају једемо сопствену супстанцу – како економску тако и друштвену, закључује Перић.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРБИЈА СЕ ВРАЋА СРБИЈИ, АЛЕКСАНДАР ШАПИЋ: Споменик Дражи Михаиловићу на Теразијама, измјестити обиљежја Броза, Моше, Рибара и Милутиновића са Калемегдана!

УДРУЖЕЊЕ БОРАЦА РАТОВА ОД 1990. ОГОРЧЕНО НА ВЛАДУ: Забранили да снимамо у касарни, скандалозан приручник Министарства просвјете о злочинима 90-тих!

КОЈА ФАЦА, БОРИС МУГОША: Двије деценије потонули у служењу ДПС- у, данас им Подгорица тоне!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

bera6

ВАСОЈЕВИЋИ: Српске организације без основних услова за рад!

dilas

ЏАБЕ ПАО БЕРЛИНСКИ ЗИД, ЏАБЕ ЕУ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ОСУДИ ТОТАЛИТАРНИХ РЕЖИМА: Монтенегрини додјељују награду “Милован Ђилас”!

bistr3

АЛБАНЦИ ТРАЖЕ РЕЗОЛУЦИЈУ, ПРИДРУЖУЈУ СЕ МУСЛИМАНИ, СРБИ ЋУТЕ: Осуда злочина у Балканском рату и Шаховићима, масакр комуниста над црногорским четницима у Словенији нико да помене!

krnovo1

КРНОВСКИМ СТРАДАЛНИЦИМА

pogled2

РУСКИ ПОГЛЕД: Напријед – ка светим оцима!