Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

СПРДЊА У ПОДГОРИЦИ: Пет Милатовићевих одборника и ДПС траже изборе!

У току је сједница Скупштине Главног града, на којој се расправља о иницијативи за скраћење мандата локалном парламенту. Није усвојен предлог да иницијатива за разрјешење градоначелнице Оливере Ињац буде трећа тачка дневног реда.

Одборница Покрета за Подгорицу Нађа Љиљанић затражила је да прва тачка дневног реда буде иницијатива за скраћење мандата Скупштини Главног града, што су одборници изгласали. Исто је тражио и одборник ДПС-а Андрија Кликовац, који је поручио да би за Подгорицу најбоље било да се организују пријевремени избори. Кликовац је такође затражио и да друга тачка буде “утврђивање броја одборника у Подгорици”, те да се о скраћењу мандата гласа одмах након те тачке. Одборници су и за то гласали.

Подсјетимо, иницијативу су поднијели Демократска партија социјалиста (ДПС), Социјалдемократе (СД), Социјалдемократска партија (СДП) и Либерална партија (ЛП), а подршку им је најавио Покрет за Подгорицу.

Ипак, за већину су им потребна још три гласа које им могу дати Покрет за промњене (ПзП) или Грађански покрет (ГП) УРА.

Из ПзП-а су синоћ најавили да ће гласати за смјену, међутим, данас су два одборника те странке – Младен Јовановић и Горан Шћепановић најавили да неће послушати централу.

Одборнице Покрета за Подгорицу Нађа Љиљанић и Јевросима Пејовић раније су најавиле да ће гласати за скраћење мандата подгоричком парламенту, али да неће подржати смјену Ињац.

Ако буде скраћен мандат Скупштини, ванредни избори у Подгорици би најраније могли бити одржани 29. септембра и морали би бити расписани сјутра.

Криза власти у Подгорици почела је у марту након раскола у Покрету Европа сад, кад је тај покрет напустило пет одборника који су оформили Покрет за Подгорицу.

Они су се са ГП УРА и ПзП-ом договорили о заједничком дјеловању. Заједно имају 11 одборника.

извор: ртцг

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

КОЈА ФАЦА, БОРИС МУГОША: Двије деценије потонули у служењу ДПС- у, данас им Подгорица тоне!

СЛИЈЕПИ КОД ОЧИЈУ, ДПС БУНЕ И УЗБУНЕ: Бивши режим видио дјецу из Црне Горе код Вучића, Министарство просвјете тврди да их тамо нијесу слали!

СРБИЈА И СРПСКА: Дан српског јединства!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

bera6

ВАСОЈЕВИЋИ: Српске организације без основних услова за рад!

dilas

ЏАБЕ ПАО БЕРЛИНСКИ ЗИД, ЏАБЕ ЕУ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ОСУДИ ТОТАЛИТАРНИХ РЕЖИМА: Монтенегрини додјељују награду “Милован Ђилас”!

bistr3

АЛБАНЦИ ТРАЖЕ РЕЗОЛУЦИЈУ, ПРИДРУЖУЈУ СЕ МУСЛИМАНИ, СРБИ ЋУТЕ: Осуда злочина у Балканском рату и Шаховићима, масакр комуниста над црногорским четницима у Словенији нико да помене!

krnovo1

КРНОВСКИМ СТРАДАЛНИЦИМА

pogled2

РУСКИ ПОГЛЕД: Напријед – ка светим оцима!