Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

СРПСКА И МАЊАЧА: Уједињени равногорски покрет одржао сабор и поручио – Жив је Дража, умро није!

Представници Уједињеног равногорскох покрета јуче су на Мањачи одржали свесрпски сабор и поручили да је равногорска идеја још увијек жива и да Срби имају прилику да се врате традиционалним вериједностима демократије и монархије и постану дио цивилизованог свијета. На скупу је учествовало више стотина Равногораца из свих српских земаља. На тај начин су показали да идеја Равне Горе уједињује Србе ма гдје живјкели, док их је комунизам расуо у више земаља у којима, по правилу, сви остали народи раде удружено против Срба. 

smart

На сабору је одржан и помен војводи Урошу Дреновићу, прослављеном четничком команданту, који се са својим четницима супроставио усташком покољу током Другог свјетског рата.

На сабору је истакнуто да се традиција Равне Горе мора чувати и да младима треба објашњавати предности политичких и духовних идеја покрета и војске Драже Михаиловића. Оне су издржале пробу времена, док је комунизам пропао и уколико га се неко сјећа, онда је то по злу и крвавим траговима које је оставио иза себе. 

Равногорци на Мањачи  су се разишли са поруком “Кад се војска на Косово врати”!

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРБИЈА СЕ ВРАЋА СРБИЈИ, АЛЕКСАНДАР ШАПИЋ: Споменик Дражи Михаиловићу на Теразијама, измјестити обиљежја Броза, Моше, Рибара и Милутиновића са Калемегдана!

УДРУЖЕЊЕ БОРАЦА РАТОВА ОД 1990. ОГОРЧЕНО НА ВЛАДУ: Забранили да снимамо у касарни, скандалозан приручник Министарства просвјете о злочинима 90-тих!

КОЈА ФАЦА, БОРИС МУГОША: Двије деценије потонули у служењу ДПС- у, данас им Подгорица тоне!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

dilas

ЏАБЕ ПАО БЕРЛИНСКИ ЗИД, ЏАБЕ ЕУ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ОСУДИ ТОТАЛИТАРНИХ РЕЖИМА: Монтенегрини додјељују награду “Милован Ђилас”!

bera6

ВАСОЈЕВИЋИ: Српске организације без основних услова за рад!

krnovo1

КРНОВСКИМ СТРАДАЛНИЦИМА

pogled2

РУСКИ ПОГЛЕД: Напријед – ка светим оцима!

bistr3

АЛБАНЦИ ТРАЖЕ РЕЗОЛУЦИЈУ, ПРИДРУЖУЈУ СЕ МУСЛИМАНИ, СРБИ ЋУТЕ: Осуда злочина у Балканском рату и Шаховићима, масакр комуниста над црногорским четницима у Словенији нико да помене!