Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

“ЦРВЕНИХ” КО НА ГОРИ ЛИСТА: На Цетињу се обнавља кућа Марка Машановића, комунисте који је убијен у Краљевини Југославији!

-Пројекат предвиђа адаптацију крова и фасаде, поправку и рестаурацију ограде, замјену врата и прозора, изградњу дрвеног степеништа и замјену старих електроинсталација, саопштено је из Пријестонице.

Радове, како су казали, изводи “Бомбетон” д.о.о. Цетиње.

Спомен плоча на кући подигнута је у циљу очувања успомене на комунистичког првака Марка Машановића који је 19. августа 1930. године убијен у канцеларији тадашњег Среског начелства Цетиња од стране полиције Краљевине Југославије.

Кућа има статус културног добра од 1952. године и налази се у историјском језгру Цетиња, у Његошевој улици, између објекта Народне библиотеке и читаонице „Његош“ и зграде бивше црногорске банке – Музеја новца.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

УДРУЖЕЊЕ БОРАЦА РАТОВА ОД 1990. ОГОРЧЕНО НА ВЛАДУ: Забранили да снимамо у касарни, скандалозан приручник Министарства просвјете о злочинима 90-тих!

ВАСОЈЕВИЋИ: Српске организације без основних услова за рад!

БЕРАНЕ: Састанак челника српских организација са представницима Србије!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

dilas

ЏАБЕ ПАО БЕРЛИНСКИ ЗИД, ЏАБЕ ЕУ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ОСУДИ ТОТАЛИТАРНИХ РЕЖИМА: Монтенегрини додјељују награду “Милован Ђилас”!

bistr3

АЛБАНЦИ ТРАЖЕ РЕЗОЛУЦИЈУ, ПРИДРУЖУЈУ СЕ МУСЛИМАНИ, СРБИ ЋУТЕ: Осуда злочина у Балканском рату и Шаховићима, масакр комуниста над црногорским четницима у Словенији нико да помене!

krnovo1

КРНОВСКИМ СТРАДАЛНИЦИМА

pogled2

РУСКИ ПОГЛЕД: Напријед – ка светим оцима!

milanberane

БЕРАНЕ, ПОЛИТИКА И КЊИЖЕВНОСТ: Милан Кнежевић из угла пјесника!