Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

УРА ГЛУМИ САМАРИЋАНЕ: Лука Ракчевић пати за активисткињама ДПС-а у РК “Будућност”!

Не смијемо дозволити гашење Женског рукометног клуба (ЖРК) Будућност, јер је то наша морална и спортска обавеза, па ће Главни град учинити све да одржи колектив и покуша ријешити бар дио нагомиланих проблема, написао је на Фејсбуку замјеник градоначелнице Подгорице Лука Ракчевић.

Функционер Главног града истиче да је Будућност писала историју црногорског спорта и да су бројне генерације Подгоричана везане за овај клуб.

ЖРК Будућност пред гашењем: Бивши спонзор није желио да прихвати да Општина буде власник 51 одсто

Радује најава власника/ца ЖРК да желе да се клуб врати под окриље града, шта на дуже стазе обезбјеђује стабилност и функционалност Клуба. Свака генерација нашег града уградила је дио себе у мозаик дуге и поносне историје најтрофејнијег клуба на нашим просторима. Од првог европског трофеја и сјајне Винкове генерације, предвођене сестрама Мугоша, Катицом Љешковић и Олгом Секулић, до каснијих генерација легендарних Николе Петровића и Драгана Аџића, ЖРК Будућност постао је симбол нашег Града и име које изазива поштовање у спортским круговима широм свијета, истиче Ракчевић.

Јака Будућност значи и јака црногорска репрезентација, у што смо се увјерили у претходним годинама.

-ЖРК Будућност је деценијама и темељ наше репрезентације, па имамо обавезу више да спасимо клуб и обезбиједимо његово функционисање.Жао ми је што је досадашњи спонзор, на овакав начин и преко ноћи, одлучио да оде из Клуба и остави огромне финансијске проблеме, због којих је – чак и уз помоћ града – упитно елементарно функционисање и учешће у Лиги шампиона, истиче Ракчевић и додаје:

“Иако сваки спонзор има право да одустане од свог спонзорства, могли смо о свему разговарати мјесецима уназад и спремити стратегију тако да клуб не буде колатерална штета овакве транзиције. Међутим, ситуација је таква каква јесте и град ће урадити све шта је у његовој моћи, да ЖРК преживи најтежи тренутак у својој новијој историји. То дугујемо Клубу, грађанима/кама и свим навијачима. У наредним данима покрећемо и формалне процедуре и разговоре са власницима/ама Клуба, а јавност ће бити обавијештена о стању, могућностима и плановима за будући период. Надамо се успјеху.”

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

НОВИ ПОЧЕТАК ИЗ КАЗАЊА: БРИКС за Јужне Словене, нову Европу и свијет!

СРБИ И АМЕРИКА: “Чикашка кестенијада”, чувају обичаје из родног краја!

БОЖИЦА ЖИВКОВИЋ-РАЈИЛИЋ: Алија Изетбеговић није миротворац како га представљају Бошњаци, већ ратни злочинац!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

vuk-orovic

ВУК ОРОВИЋ, СРПСКА ДЕМОКРАТСКА ИНИЦИЈАТИВА: Неопходно да српски политички актери у Црној Гори учврсте свој утицај на власт!

ber56

ОБИЉЕЖЕН ДАН ОСЛОБОЂЕЊА БЕРАНА ОД ТУРАКА: Артиљеријско утврђење на Јасиковцу пало 16. октобра 1912. године!

miomir1

WOKE РЕВОЛУЦИЈА: Диктатура дубоке љевичарске државе и рушење традиционалних вриједности!

boja

СРПСКА УМЈЕТНОСТ: Бојана Пековић – “Прожимање”!

grafika

ДПС РЕВОЛУЦИЈА: Попис декласирао бивши режим, најављују излазак на улице! Кривуље раста и пада се приближиле, пријети смак ЦГ!