Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ПОЛИТИЧКИ БИСЕРИ АДРИЈАНА ВУКСАНОВИЋА: Хрватска није заслужила овакав третман, код Јакова озбиљна ситуација, савез са Мандићем и Кнежевићем Црну Гору води у пропаст!

Састанак са предсједником Јаковом Милатовићем био је добар и конструктиван, казао је предсједник Хрватске грађанске иницијативе и посланик у Скупштини Црне Горе Адријан Вуксановић.

Изнијели смо своја стајалишта, негдје смо договорили и спознали чињеницу да ми, који смо опредјељени, не само вербално, него и садржајно, европском путу морамо додатно хомогенизирати своје снаге и усмјерити их, у овом деликатном друштвено-политичком моменту, у којем је наша преговарачка позиција несумњиво угрожена. Морамо још устрајније дјеловати у том самом процесу, навео је Вуксановић гостујући у централној информативној емисији 24 сата на Телевизији Е.

Коментаришући то што се представници парламентарне већине нијесу одазвали састанку, који је Милатовић организовао са намјером да окупи лидере парламентарних странака и обавијести их о детаљима разговора са предсједником Европског савјета Шарлом Мишелом, Вуксановић каже да је тешко повјеровати да је неко за дијалог, посвећен европској интеграцији, а онда се не одазове позиву за дијалог.

Предсједник ХГИ-а казао је да се однос Брисела према Црној Гори најбоље види кроз одлагање посјете предсједника Европског савеза, иако је у протоколарном смислу све било договорено, додаје, дан након усвајања Резолуције о Јасеновцу, Маутхаузену и Дацхау, Мишел је рекао да неће доћи.

Ја сам у Скупштини рекао да је Црна Гора данас друштво не за Шарл Мишела, већ за Милорада Додика, и то је потпуно видљиво, истиче Вуксановић.

Сматра да тек слиједи суочавање са проблемима, реконструкција Владе, идентитетска питања, проблеми са државним симболима, а у други план ће доћи економска перспектива Црне Горе, на чему је Покрет Европа сад заснивалао предизборни програм.

То што је предсједник нама казао је врло озбиљно. Не чуди да је врло озбиљно, јер ситуација је озбиљна. Ради дигнитета саме државе Црне Горе, уважавајући интегритет свих оних с којима је предсједник водио те важне разговоре договорили смо се да не износимо сами садржај тих дијалога, управо због чињеница које сам споменуо, истиче Вуксановић.

Сви који су гласали за Резолуцију о Јасеновцу, Маутхаусену и Дацхау, каже он, били су упозорени да такав чин може имати далекосежне посљедице за интеграциони пут Црне Горе, казао је Вуксановић, а то су доминантно људи из власти који једно причају у Бриселу, друго у Подгорици.

-Хрватска није заслужила овакав третман, не од Црне Горе, већ од власти у Црној Гори. Јер, ја сам ових дана изричит да Резолуцију о Јасеновцу није усвојила Црна Гора, већ сервилна послуга Александра Вучића, који је обећао да ће упутити извињење уколико се усвоји резолуција, јер је претходно исказао скепсу, истиче Вуксановић.

Умјесто извињења, напомиње он, од предсједника Србије носиоци власти у Црној Гори су добили констатацију да не говоре истину.

Хрватска јасно прави дистинкцију, између оних који су у тој сервилној релацији према београдском режиму, и у односу на Црну Гору која је свјесна свега овога, тако да смо дошли у ситуацију гдје можемо повући јасну паралелу са агресијом 1991. на Дубровник. Црна Гора је те 1991. године била инструментализирана од Београда, кренула је у сулуди рат на Републику Хрватску, конкретно на дубровачко подручје, на тај начин загадила односе између Црне Горе и Републике Хрватске, наводи Вуксановић.

Вјерује да неће ускоро доћи до ванредних парламентарних избора, јер Влада има подршку већине у парламенту, додатно учвршћену усвајањем Резолуције о Јасеновцу, Маутхаузену и Дацхау.

Премијер Спајић је пригрлио Андрију Мандића и Милана Кнежевића, у њима види неку сигурност, а заправо је то пут у пропаст, јер не можете на тај начин водити политику, закључио је Вуксановић.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

5. ОКТОБАР: Дан изгубљене наде!

НА ДАНАШЊИ ДАН ПРИЈЕ 33 ГОДИНЕ: Повратак Карађорђевића у Србију!

МИЛОЈКО СПАЈИЋ О БУДВАНСКОМ ФОРУМУ: Умјесто стручњака чули смо тужакањa Јакова и Мила!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

part

МАРТОВСКИ ПРЕГОВОРИ КОМУНИСТА И ЊЕМАЦА: Четници за Тита већи непријатељи од Трећег Рајха!

kosovo-zloc-in-sec-anje-stefan-stojanovic-14

ПРИЈЕТЊЕ ТАЊУГУ: Ваши новинари ће добити метак у потиљак када кроче на Косово!

sarajevo

МУЛТИЕТНИЧКА БИХ ИЛИ ЈАДНИ БАЛКАН: Сарајлије славиле напад Ирана на Израел!

djukanovic-medojevic

ЗНАМО, АЛИ НИКО НИШТА, НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Мило и даље влада Црном Гором!

vesna-medenica-1000x600

СУДСКЕ ФОРЕ И ФАЗОНИ: Весни Меденици суђење одложено 20-ти пут, задужила судије и адвокате, па од правде ни слова!