Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

УДРУЖЕЊЕ ВАСОЈЕВИЋА ИЗ БЕОГРАДА ПОВОДОМ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ЈАСЕНОВЦУ: Скупштина Црне Горе доноси историјске одлуке!

Удружење Васојевића у Београду исказало је јавно признање Скупштини Црне Горе која је на Видовдан изгласала Резолуцију о осуди геноцида у Јасеновцу. Они вјерују да Резолуција исказује цивилизацијски однос свих грађана Црне Горе према најмонструознијим геноцидним злочинима које су фашистичке власти спроводиле над Србима, Јеврејима и Ромима у Јасеновцу, и да сваки човјек у којем нису умрли савјест и поштење осуђује те звјерске и нечовјечне злочине.

Честитамо председнику Скупштине Црне Горе и посланицама парламента на изгласавању ове историјске резолуције. Усвајањем резолуције Скупстина је свима нама који смо рођени у Црној Гори вратила вјеру да се Црна Гора враћа слободарском духу наших славних предака. Такође, честитамо и добијање Позитивног Извјештаја о процјени испуњености привремених мјерила за поглавља 23 и 24 (ИБАР) којим скупштинска већина потврђује саборност и напредак на путу Црне Горе ка Европској унији, стоји у саопштењу Удружења Васојевића у Београду.

Како додају, ове одлуке показују да је Скупштина Црне Горе предвођена предсједником, господином Андријом Мандићем послије готово три деценије постала права народна Скупштина која доноси историјске одлуке.

Она, као највиши законодавни орган који легитимитет добија директно од грађана, осликава вољу свог народа, служи свом народу и његовим интересима, закључује се у саопштењу које потписује предсједник Удружења професор емеритус др Милија Зечевић.

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

“ЕВРОПСКИ” ИМИЏ “ЕВРОПСКЕ” ПРВЕ ДАМЕ ДПС-А: “Дошла потоња времена, башибозук, багра и брабоњци устали да обнављају Душаново царство”!

СРБИ СЕ ВРАЋАЈУ СРБИМА: У Лучанима помен драгачевском војводи Милутину Јанковићу!

У НОВОЈ СРПСКОЈ ДЕМОКРАТИЈИ НЕМАЈУ ДИЛЕМУ: Јаков да разговара са грађанима који су га бирали, а не са Рањом и власницима “Вијести”!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

mandić1

АНДРИЈА МАНДИЋ: Резолуција о Јасеновцу је порука за Србију и Српску!

jasenovac

ДРУШТВО ЗА ИСТОРИЈСКА ИСТРАЖИВАЊА: У Резолуцији о Јасеновцу ништа није спорно, осим што је требало да се усвоји још у ФНРЈ, Хрвати и комунисти уништавали доказе о злочинима у логору!

milija1

УДРУЖЕЊЕ ВАСОЈЕВИЋА ИЗ БЕОГРАДА ПОВОДОМ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ЈАСЕНОВЦУ: Скупштина Црне Горе доноси историјске одлуке!

milan-knezevic-620x327

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: Црна Гора никада неће бити антисрпска, у хрватској влади усташка странка!

draža-i-piloti

ЧЕТНИЧКЕ ЛЕГЕНДЕ: Душан Ђекнић, Омладински штаб 501!