Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ПРОМОЦИЈЕ: “Витлејемска ружа” – књига духовне поезије!

На Видовдан, у порти цркве Светог Симеона Мироточивог на Немањиној обали у Подгорици, одржана је промоција књиге духовне поезије „Витлејемска ружа“ у организацији Удружења књижевника и умјетника „Зенит“. Промоција је одржана са благословом презвитера Велимира Бугарина, старешине цркве Светог Симеона Мироточивог на Немањиној обали.
На промоцији овог јединственог зборника духовне поезије, говорили су г. Милан Рајовић, предсједник Удружења књижевника и умјетника „Зенит“ , протојереј-ставрофор Гојко Перовић, архијерејски намјесник подгоричко-колашински, професор мр Александар Вујовић, професор Богословије Светог Петра Цетињског, проф. Олга Дабановић-Кликовац, пјесник Синиша Ашанин. Модератор ове духовне вечери на Немањиној обали била је Анка Вулетић.
У току промоције своје стихове казивали су пјесници Дејан Д. Дашић,  Ивана Кнежевић Минић, Веселинка Рајковић, Славка Гудовић Парађина.
Зборник духовне поезије „Витлејемска ружа“ изашао је са благословом Његовог Преосвештенства Епископа будимљанско-никшићког г. Методија. Издавачи су Удружење књижевника и умјетника „Зенит“ из Подгорице и Дубравке Џинкић. Главни и одговорни уредник Зборника „Витлејемска ружа“ је мр Александар Вујовић, професор Богословије Светог Петра Цетињског и уредник Катихетског програма Радио Светигоре. Зборник је препоручио протојереј мр Предраг Шћепановић. Лектуру, коректуру и припрему Зборника, урадили су Милан М. Рајовић и Синиша М. Ашанин, који је био и дизајнер корица. Зборник је штампан у Studiu Mouse у Подгорици. 
Књига ће бити представљена на промоцијама и културним манифестацијама широм Црне Горе, Србије, Републике Српске и региона.
Поета Синиша М. Ашанин, пјесник и члан Удружења књижевника и умјетника „Зенит“ предложио да Удружење установи награду која ће носити назив „Витлејемска ружа“ чија је одлука једногласно усвојена од свих присутних чланова и свештених отаца. Први добитник награде „Витлејемска ружа“ је професор Цетињске богословије Александар Вујовић. Награда ће му бити уручена на једном од наредних културних дешавања које ће организовати Удружење књижевника и умјетника „Зенит“.   
Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ НЕЋЕ КОД МИЛАТОВИЋА: Јакове све радиш против Срба, није морално да пређем преко тога!

ЦРНОГОРСКИ ЧЕТНИЦИ: Убијање убијеног војводе!

БИО САМ У ПРАВУ: Монтенегрини заказали Први антисрпски устанак за 13. јул!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

nik

ЈЕСМО ЛИ ОВО ЗАСЛУЖИЛИ, БЕЗОБРАЗНИ НИК, ХВАЛИ ХРВАТСКУ: За Ђељошаја расправа о Јасеновцу ријалити!

jaki2

ПРИВАТНА ДИПЛОМАТИЈА ПРЕДСЈЕДНИКА ЦРНЕ ГОРЕ: Јаков се правдао Милановићу, сматра да је Резолуција о Јасеновцу политичка трговина!

lazar1_orig

ВЕЛИКОМУЧЕНИКУ КОСОВСКОМ ЛАЗАРУ

KIKOVIC-GORAN-SLIKA-620x336

ВИДОВДАНСКА БЕСЈЕДА, ГОРАН КИКОВИЋ: Догодине у Призрену!

mandić1

АНДРИЈА МАНДИЋ: Резолуција о Јасеновцу је порука за Србију и Српску!