Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ШТА САД, МОНТЕНЕГРИНИ ОЧЕКИВАЛИ ПРЕТЊЕ ОД АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Предсједник Србије сааопштио да нема шта да саопшти Црној Гори!

-Немам никаву поруку за Црну Гору у односу на усвајање резолуције у Сребреници, не видим ни њен смисао, саопштио је предсједник Србије Александар Вучић на отварању Самита лидера Западног Балкана у Котору.

Немам поруку за Црну Гору, то је њихова ствар. Они доносе одлуку како ће да се поставе о тим питањима. Ми знамо каква је наша порука, кратко је рекао Вучић.

На питање у вези са Резолуцијом о Сребреници Вучић је одговорио: “Ја имам једно питање, на које нико нема одговор, а то је – какав је смисао тога дана, какав је смисао те резолуције. Кажу није наметање колективне кривице, него шта је, пошто је индивидуална кривица већ одређена пресудама. Не помиње се ниједно име у самој резолуцији. Свако нека доноси своју одлуку, а ми ћемо се понашати у складу са тим у будућности”.

Он је рекао да спроводе велике реформе од значаја за све нас на Западном Балкану.

-Вјерујем да и прије чланства у ЕУ можемо да остваримо велике резултате, додао је предсједник Србије.

Самит у Котору отворио је јутрос премијер Црне Горе Милојко Спајић, који је пожелио добродошлицу лидерима Западног Балкана.

Самит се организује под слоганом „Један регион, заједничка визија”.

Састанку лидера регион, између осталих, присуствују и европски комесар за сусједство и проширење Оливер Вархељи и помоћник америчког државног секретара задужен за Европу и Евроазију Џејмс О’Брајен.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

КОЈА ФАЦА, БОРИС МУГОША: Двије деценије потонули у служењу ДПС- у, данас им Подгорица тоне!

СЛИЈЕПИ КОД ОЧИЈУ, ДПС БУНЕ И УЗБУНЕ: Бивши режим видио дјецу из Црне Горе код Вучића, Министарство просвјете тврди да их тамо нијесу слали!

СРБИЈА И СРПСКА: Дан српског јединства!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

dilas

ЏАБЕ ПАО БЕРЛИНСКИ ЗИД, ЏАБЕ ЕУ РЕЗОЛУЦИЈЕ О ОСУДИ ТОТАЛИТАРНИХ РЕЖИМА: Монтенегрини додјељују награду “Милован Ђилас”!

bera6

ВАСОЈЕВИЋИ: Српске организације без основних услова за рад!

krnovo1

КРНОВСКИМ СТРАДАЛНИЦИМА

pogled2

РУСКИ ПОГЛЕД: Напријед – ка светим оцима!

bistr3

АЛБАНЦИ ТРАЖЕ РЕЗОЛУЦИЈУ, ПРИДРУЖУЈУ СЕ МУСЛИМАНИ, СРБИ ЋУТЕ: Осуда злочина у Балканском рату и Шаховићима, масакр комуниста над црногорским четницима у Словенији нико да помене!