Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

НОВОСАДСКИ СТУДЕНТИ БЛОКИРАЛИ ФИЛОСОФСКИ ФАКУЛТЕТ: Траже смјену Динка Грухоњића, професора који је поносан што носи име усташког зликовца!

СТУДЕНТИ Универзитета у Новом Саду почели су у подне блокаду Филозофски факултет због тога што се управа ове високошколске установе није огласила поводом њиховог захтева да се осуди и отказом санкционише изјава професора Динка Грухоњића које су академци оквалификовали као говор мржње.

Како нам је рекао Дамјан Вукањац, студент проректор, високошколци ће на факултету бити даноноћно, а блокада ће трајати док се управа не огласи поводом Грухоњићевих изјава. Претходно су академци управи Филозофског факултета дали рок да се изјасни о наступима овог професора журналистике, који је истекао јуче, а на факултету су остали неми.

– Пошто се нико није огласио, ми ћемо блокирати Филозофски факултет, данас ћемо се окупити код Фонтане Бајић одакле ћемо кренути ка Филозофском факултету, а очекујемо да нам се придружи неколико стотина грађана – каже Вукањац.

Грухоњић је, иначе, академску јавност узбуркао изјавом на трибини одржаној током фестивала “Ребеду” у Дубровнику, да је поносан што носи име по Динку Шакићу, усташком злочинцу и заповеднику логора Јасеновац и Стара Градишка, у којима су страдале стотине хиљада Срба, Јевреја и Рома.

Студенти Универзитета у Новом Саду очекују од деканке Филозофског факултета проф. др Иване Живанчевић Секеруш да се огласи и осуди шовинистичке изјаве Динка Грухоњића. Такође, траже и да етичке комисије факултета и Универзитета осуде и класификују Грухоњићеве иступе као говор мржње и то санкционишу отказом. 

извор: новости

 

 

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

РАВНА ГОРА НА МАРКОВДАН: Чича Дража, стража српског јединства!

ДУШКО КНЕЖЕВИЋ: Пацови на плафону, тражим сусрет са митрополитом и собу са Милом Божовићем!

ВАСКРС У ВРАКИ И СКАДРУ: Радост празника!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

panel24

ЊУЈОРК: У УН чула се истина о страдању Срба у БИХ, присуствовали представници 40 земаља!

литур24

ВАСКРШЊА ЛИТУРГИЈА У ПОДГОРИЦИ: Служби присуствовали премијер и предсједник Црне Горе, упућене поруке о миру и слози!

jovan eraković

АФОРИЗМИ, ЈОВАН ЕРАКОВИЋ ИЗ БАЊАНА: “Кад пред микрофоне излази искључиви, ваља их искључивати”!

логор1

ЦРНА ГОРА (НЕ)БИРА: Београд или Сребреница!

мораан

МАНАСТИР МОРАЧА У СЛАВУ ВАСКРСА, АНДРИЈА МАНДИЋ: Чувајмо светиње и градимо слогу!