Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

СРПСКА: Парастос у Храму Христа Спаситеља за жртве НАТО агресије!

Сутра се навршава 25 година од почетка агресије НАТО-а на Србију, односно Савезну Републику Југославију, 24. марта 1999. године. Српско сабрање “Баштионик”, организовало је у Бањалуци парастос у Храму Христа Спаситеља за жртве НАТО бомбардовања.

Парастос у Храму Христа Спаситеља - Фото: РТРС

Парастос у Храму Христа СпаситељаФото: РТРС

Након парастоса, симболичном шетњом од Храма до Споменика 12 беба указали су на жртве НАТО бомбардовања Републике Српске, Републике Српске Крајине и тадашње Савезне Републике Југославије.

Предсједник Народне скупштине Републике Српске Ненад Стевандић рекао је, поводом годишњица бомбардовања, да су Република Српска и Србија прве стале на браник дехуманизацији и нападима на људске вриједности најразвијенијих земаља које су управо те вриједности прекршиле.

Савјетник предсједника Републике Српске Марко Ромић рекао је да је прије 25 година одслужено опијело над међународним правом и међународно-правним поретком у свијету јер су прекршене све релевантне међународне резолуције и норме које се тичу било какве интервенције стране државе или неког страног међународног војног савеза на територији друге државе.

Предраг Адамовић из Србског сабрања “Баштионик” рекао је да је и ове године служен парастос свим убијеним Србима у бомбардовањима 1995. и 1999. године, као и онима који су страдали у годинама послије од дејства бомби са осиромашеним уранијумом.

извор: ртрс

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МОНАРХИЈА: Црква и Круна заједно!

ПРЕДЛОГ: Српски национални савјет тражи референдум о Резолуцији о Сребреници!

УЛЦИЊ: Одржане васкршње игре!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

milan-knezevic-620x327

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА: Гласањем за Резолуцију о Сребреници Црна Гора прихвата да је држава геноцидне прошлости и против ње БИХ може поднијети тужбу, резолуција оптужује народе и државе, а не појединце!

milan-knezevic-2

ЗАЛУДНО НАДАЊЕ, МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: И даље вјерујем да ће Спајић гласати против резолуције о Сребреници!

krstewe

МОНАРХИЈА: Крштена принцеза Марија!

srebr

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!

Jasenovac-Foto-Milkica-Milojevic-Blic-1024x576

ХРВАТСКИ “МОРАЛ”, СА КИМЕ ЖИВИМО: Хтјели би да заборавимо Јасеновац, а дижу дреку када се у неком граду у Црној Гори именује улица по војнику који је био на Дубровачком ратишту!