Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

СРБИЈА БРАНИ ГЛУМЦА: Оптужбе Украјине да Милош Биковић подржава геноцид немају смисла!

Министарство спољних послова Србије оштро је реаговало поводом потпуно неоснованих тврдњи украјинског министарства иностраних послова која је славног српског глумца Милоша Биковића назвала „особом која подржава геноцид и крши међународно право“.

Саопштење српског министарства спољних послова преносимо у целости:

Поводом реакције Министарства иностраних послова Украјине на мрежи „Икс“ од 24. јануара 2024. године на вест да ће један од најцењенијих српских глумаца Милош Биковић глумити у новој сезони глобално познате серије „Бели лотус“, у којој украјинска страна тврди да је реч о „особи која подржава геноцид и крши међународно право“, Министарство спољних послова указује на потпуну неоснованост тврдњи. Република Србија баштини дугу традицију културног стваралаштва, те смо веома поносни на Уставом загарантовано право на слободно научно и уметничко стваралаштво. Подвлачимо да су тврдње украјинске стране неутемељене, будући да је Милош Биковић пре свега један од најпопуларнијих и најталентованијих српских глумаца своје генерације, који је, иако млад, већ оставио трага у српској, али и међународној кинематографији. Желимо да подсетимо да је министар спољних послова Ивица Дачић Милошу Биковићу на Дан српске дипломатије 2019. године уручио повељу због изузетног личног доприноса у промоцији Србије и њеног богатог културног стваралаштва у свету, наводи се у саопштењу.

извор: спутњик

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПРЕДЛОГ: Српски национални савјет тражи референдум о Резолуцији о Сребреници!

ПОД ЛУПОМ: У Монтефарму и са новим директором највише се цијене рођаци!

СМИЈЕШНО И ТРАГИЧНО: Док у Црној Гори расте српски бунт због Резолуције о Сребреници, Јаков у Мајамију отвара Самит младих НАТО-а!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

глосариј

ЗАБРИНУТИ ЧИТАЛАЦ, КОРУПЦИЈА ИЛИ БРИГА О ГРАЂАНИМА: Нови министар здравља бира само кадрове одане власницима “Глосарија”!

братунац08

ПОЛИТИЧКА ПРЕКРЕТНИЦА-СРЕБРЕНИЦА: Срби да схвате са киме живе, српски душмани Србима товаре своје злочине!

Svetislav Lutovac isto

ИНТЕРВЈУ, СВЕТИСЛАВ ЛУТОВАЦ, ДОКТОР БЕЗБЈЕДНОСТИ: Изневјерена очекивања 30. августа, сувереност Црне Горе под знаком питања, а са кадровима ДПС-а у новој власти нема обрачуна са бившим режимом!

дуско

ДУШКО КНЕЖЕВИЋ: Пацови на плафону, тражим сусрет са митрополитом и собу са Милом Божовићем!

JELICA2

ПРОФ. ДР ЈЕЛИЦА СТОЈАНОВИЋ: Српски писци да провјере како су уписани у базу података националне библиотеке, могуће је да умјесто српском припадају црногорском језику!