Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

САД: Поднијет захтјев за импичмент Бајдена

Републиканска конгресменка Марџори Тејлор Грин поднијела је америчком Конгресу три резолуције за импичмент предсједника САД Џоа Бајдена, између осталог и због ситуације у Авганистану.

Тејлор Грин образложила је како је поднијела резолуције за опозив америчког предсједника, због “занемаривања дужности у Авганистану”, „кршења имиграционих закона и изазивања безбједносне кризе на јужној граници” и “узурпирања надлежности Конгреса игнорисањем одлука Врховног суда”.

Конгресменка у резолуцијама оптужује Бајдена да је “занемарио дужност”, јер није успио да “обезбиједи извлачење на хиљаде америчких цивила и авганистанских савезника” када су талибани преузели власт у Авганистану, те да је “наоружао непријатеље” остављајући америчку војну опрему у Авганистану, преноси Фокс њуз.

За само седам мјесеци, Џо Бајден је довео до тога да Америка изгуби поштовање цијелог свијета. Докази су јасни и његови потези су толико нечувени да мора бити опозван – саопштила је Грин.

Републиканци су појачали критике Бајдена послије успјеха талибана у Авганистану. Претходно је републикански сенатор Линдзи Грејем рекао да “предсједник заслужује да буде опозван уколико било који Американац или Авганистанац који је помагао америчким снагама буде остављен у Авганистану послије повлачења америчке војске”.

Резолуција за импичмент коју је поднијела Марџори Тејлор Грин тешко да може да буде усвојена у Конгресу, наводи Фокс њуз, док из Бијеле куће нису реаговали на њен приједлог.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ДАРКО МЛАДИЋ: Мој отац је лоше, непокретан је и само лежи!

ЦЕТИЊЕ: Сарадња Музеја и Богословије!

ПОЕЗИЈА: Прије 126 година рођена Десанка Максимовић!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

milan-knezevic-620x327

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА: Гласањем за Резолуцију о Сребреници Црна Гора прихвата да је држава геноцидне прошлости и против ње БИХ може поднијети тужбу, резолуција оптужује народе и државе, а не појединце!

milan-knezevic-2

ЗАЛУДНО НАДАЊЕ, МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: И даље вјерујем да ће Спајић гласати против резолуције о Сребреници!

krstewe

МОНАРХИЈА: Крштена принцеза Марија!

Jasenovac-Foto-Milkica-Milojevic-Blic-1024x576

ХРВАТСКИ “МОРАЛ”, СА КИМЕ ЖИВИМО: Хтјели би да заборавимо Јасеновац, а дижу дреку када се у неком граду у Црној Гори именује улица по војнику који је био на Дубровачком ратишту!

srebr

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!