Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Милорад Додик: Српска ће блокирати систем БИХ!

Српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик изјавио је да Срби у Републици Српској неће никада прихватити реалност какву тражи предсједник СДА у БиХ Бакир Изетбеговић.

На питање шта српски политичари у РС кажу на ријечи Избетбеговића да морају да прихвате реалност, Додик је за Тањуг рекао да Срби никада неће прихвати такву реалност.

Чинили су злочине у прошлом рату, убијено је више од 30.000 Срба, а за њих нема пресуда. Потпуно смо увјерени да је сва међународна правда креирана послије рата да додатно осуди Србе и квалификује их управо као што је Инцко покушао, рекао је Додик.

Изетбеговић је раније изјавио да је увјерен да ће српски политичари одустати од пријетњи отцјепљењем и прихватити истину о ратним збивањима. Додик је за Тањуг рекао и да одлазећи високи преставник у БиХ Валентин Инцко наметањем Закона о кажњавању негирања геноцида настоји да спријечи разоткривање међународне преваре.

Додик каже да је извјештај Независне међународне комисије за истраживање страдања свих народа у сребреницкој регији од 1992-1995. године показао да испред тих догађаја не може да стоји ријеч геноцид.

-Нашли смо и више од 400 људи сахрањених у Поточарима који су приказани  као страдали цивили, а били су војници или су и данас живи, рекао је Додик који је нагласио да РС спрема блокаду институција БиХ као политички одговор на Инцков закон.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ОДВРАТНИ ДПС, ИВАН ВУКОВИЋ: Важнији му Хрвати од Срба!

УКОЛИКО ВЛАДА ГЛАСА ЗА РЕЗОЛУЦИЈУ О СРЕБРЕНИЦИ: Десетак српских организација организоваће протесте и блокаду улица!

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Пакт са Милом је пакт са ђаволом!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

mimicry-butterfly-pieris-brassicae-preview

ОД КОТОРА ДО АМЕРИКЕ: Српски кетман!

dobrila

ДОБРИЛА КУКОЉ, ПРЕЖИВЈЕЛИ ЛОГОРАШ ЈАСЕНОВЦА: Доња Градина – највећи град мртвих!

Grad_zenica_panorama

ГЕНОЦИДНИ ПОДАЦИ, ОДБОР ЗА ЗАШТИТУ СРБА У БИХ: У Зеници живјело 24.500 Срба, а сада око 1.000!

mladić

ДАРКО МЛАДИЋ: Мој отац је лоше, непокретан је и само лежи!

БРАТУНАЦ, 9. ЈУЛА /СРНА/ - Уз регионални пут Братунац-Поточари данас су постављене фотографије 3.267 српских цивила и војника из средњег Подриња убијених и погинулих у протеклом грађанском рату у БиХ.

ЦРНА ГОРА И СРЕБРЕНИЦА ( “РТРС”): Самоубиство са продуженим трајањем!