Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

ВДТ: Лепосавић није ширио вјерску и националну мржњу!

На иницијативу невладиног удружења Форум слободних грађана „Луча”, блиског бившем режиму, била је упућена иницијатива којом се тражила провјера да ли је у јавном говору министра правде и људских и мањинских права Владимира Лепосавића о догађајима у Сребреници, у Скупштини Црне Горе, било елемената кривичног дјела изазивање националне, расне и вјерске мржње или другог кривичног дјела за које се гоњење предузима по службеној дужности.

Извршни директор Форума слободних грађана „Луча“ добио је, за све учеснике хајке на бившег министра правде, разочаравајући одговор:

У јавном говору министра Лепосавића није било елемената изазивања националне или вјерске мржње нити другог кривичног дјела за које се гоњење предузима по службеној дужности, наведено је у одговору Врховног државног тужиоца.

Овим је стављена тачка на хајку коју су против Лепосавића водили припадници Прве и Друге фамилије, а због чега је гласовима ДПС-а и сателита и уз подршку посланика ГП УРА смијењен са функције министра правде, људских и мањинских права.

Изор: 24хрс

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ЗАЛУДНО НАДАЊЕ, МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: И даље вјерујем да ће Спајић гласати против резолуције о Сребреници!

ШТА САД, МОНТЕНЕГРИНИ ОЧЕКИВАЛИ ПРЕТЊЕ ОД АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Предсједник Србије сааопштио да нема шта да саопшти Црној Гори!

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Да Спајић размишља о Србима у Црној Гори не би подржао резолуцију!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

кравћенко

ИНТЕРВЈУ, АЛЕКСАНДАР АЛЕКСАНДРОВИЋ КРАВЋЕНКО, КОЗАК: Царска Русија је трајала 1000 година, јер јој је темељ било православље!

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА СЕ ИЗА БРДА ВАЉА, ОПЕТ ОДЛОЖЕНА СЈЕДНИЦА УН О СРЕБРЕНИЦИ: Монтенегрини да се спреме, у Котор стиже окупатор (Александар Вучић)!

Draza-Mihailovic-767x600

ФИЛМ: Како су Срби изгубили рат – комунисти умјесто четника постали српски владари!

milan-knezevic-620x327

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА: Гласањем за Резолуцију о Сребреници Црна Гора прихвата да је држава геноцидне прошлости и против ње БИХ може поднијети тужбу, резолуција оптужује народе и државе, а не појединце!

ивица

ИВИЦА ДАЧИЋ: Срамно да Црна Гора гласа за резолуцију о Сребреници!