Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

То нам је експертска влада дала: Више од 50 трактора из Даниловграда кренуло ка влади!

Више од 50 пољопривредних произвођача и сточара са подручја бјелопавлићке равнице и Никшића кренуло је тракторима из Даниловграда у Подгорицу гдје су заказали протест испред Скупштине и Владе Црне Горе. Они траже разговор с премијером и министром финансија јер захтјеви које су предали Министарству пољопривреде, шумарства и водопривреде им нијесу испуњени.

Уколико премијер и министар финансија данас не буду имали слуха за захтјеве пољопривредника услиједиће затварање и гашење фарми, казао је пољопривредник и један од организатора протеста Владимир Лакић. Он је нагласио да пољопривредници траже смјену министра и чланова менаџмента Министарства пољопривреде шумарства и водопривреде.

Начелник Дирекције за сточарство Ранко Богавац објаснио је да је Министарство изашло у сусрет фармерима колико је било у могућности и да раде на томе да их ослободе акциза на гориво или им рефинансирају тај трошак.

Фармери су на претходном протесту поручили да ће у данас, 28. јуна ће изаћи испред Владе са цистернима пуним стањака (стајског ђубрива) које ће, ако им не испуне услове, просути испред зграде извршне власти.

Тврде да је цијена концентроване хране 0,40 евра, а горња граница рентабилности 0,30 евра. У писму траже да Влада издвоји новац из резерве буџета и да им се плати по 0,05 евра по литру произведеног млијека од 1. јануара 2021. до стабилизације тржишта сточне хране.

Осим тога траже и повраћај акцизе на гориво по хектару за све обрађене површине у Црној Гори укључујући и покошене површине.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ЦРНА ГОРА И СРЕБРЕНИЦА ( “РТРС”): Самоубиство са продуженим трајањем!

ЗАЛУДНО НАДАЊЕ, МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: И даље вјерујем да ће Спајић гласати против резолуције о Сребреници!

ШТА САД, МОНТЕНЕГРИНИ ОЧЕКИВАЛИ ПРЕТЊЕ ОД АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Предсједник Србије сааопштио да нема шта да саопшти Црној Гори!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА СЕ ИЗА БРДА ВАЉА, ОПЕТ ОДЛОЖЕНА СЈЕДНИЦА УН О СРЕБРЕНИЦИ: Монтенегрини да се спреме, у Котор стиже окупатор (Александар Вучић)!

Draza-Mihailovic-767x600

ФИЛМ: Како су Срби изгубили рат – комунисти умјесто четника постали српски владари!

slavisa-curovic-21

СЛАВИША ЧУРОВИЋ, ГЛУМАЦ И СРБИН: Све се мијења, али не и Министартво културе – око министра све ДПС кадар!

milan-knezevic-620x327

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА: Гласањем за Резолуцију о Сребреници Црна Гора прихвата да је држава геноцидне прошлости и против ње БИХ може поднијети тужбу, резолуција оптужује народе и државе, а не појединце!

Boka

МАЛО ПОЗНАТО, БОКЕЉИ ТОКОМ ДРУГОГ СВЈЕТСКОГ РАТА У БЕОГРАДУ: Бока Которска природна излазна лука Србије!