Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Александар Вучић о избору митрополита и државном удару: Појма немам о чему причају!

Предсједник Србије Александар Вучић казао је да није знао ко ће да посјети патријарха Српске православне цркве Порфирија, нити је, како додаје, рекао ко треба да буде митрополити или епископ. Он је додао да је јутрос оптужен да је наводно извршио државни удар у Црној Гори и указао да није он рекао ко треба да буде митрополит, нити извршио удар на цркву.

Јутрос сам оптужен да сам извршио државни удар у ЦГ и да се то неће промијенити све док ме не смијене овде, што ваљда није државни удар. Зашто? Јер је неко нешто рекао са владикама око тога ко ће да буде митрополити или епископ, истакао је Вучић на сједници Главног одбора СНС.

Он је указао да он није посјећивао патријарха и да не зна о чему причају.

Нити сам знао да они (из Црне Горе) посјећују патријарха нити сам ја рекао ко треба да буде митрополити или епископ, него нијесу они извршили државни удар или удар на цркву, него сам ја, који појма немам о чему причају. Зашто је то тако, јер Србија мора да буде крива увијек и неће бити крива само ако не буде питала за 29 одсто свог становништва у Црној Гори. А у Сјеверној Македонији Албанаци којих има 24 одсто имају много већа права. И ако питамо за права 29 одсто свог становништва, то је ваљда државни удар, запитао је Вучић.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ЦРНА ГОРА И СРЕБРЕНИЦА ( “РТРС”): Самоубиство са продуженим трајањем!

ЗАЛУДНО НАДАЊЕ, МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: И даље вјерујем да ће Спајић гласати против резолуције о Сребреници!

ШТА САД, МОНТЕНЕГРИНИ ОЧЕКИВАЛИ ПРЕТЊЕ ОД АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Предсједник Србије сааопштио да нема шта да саопшти Црној Гори!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

milan-knezevic-620x327

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА: Гласањем за Резолуцију о Сребреници Црна Гора прихвата да је држава геноцидне прошлости и против ње БИХ може поднијети тужбу, резолуција оптужује народе и државе, а не појединце!

Boka

МАЛО ПОЗНАТО, БОКЕЉИ ТОКОМ ДРУГОГ СВЈЕТСКОГ РАТА У БЕОГРАДУ: Бока Которска природна излазна лука Србије!

krstewe

МОНАРХИЈА: Крштена принцеза Марија!

Novak

ДА ЛИ СЛУЧАЈНО: Новак Ђоковић у Риму добио флашу у главу!

srebr

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!