Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Андрија Мандић: Премијер окренуо леђа духовним учитељима који су га и увели у политику!

По бурној реакцији јавности у Црној Гори, показало се колико је било неопходно и нужно потписати Темељни уговор и колико неки случајни људи лако забораве и ријеч и дужности, Цркву и владике. То је показао синоћ својим дјелом и ријечју Здравко Кривокапић који је у својој конфузији окренуо леђа својим духовним учитељима, доброчинитељима, на челу са блаженопочившим митрополитом Амфилохијем. Здравко Кривокапић се веома лоше однио према људима из Цркве који су га увели у политику и директно довели до високог премијерског положаја. Данас они морају јавно и са стидом да говоре о том човјеку читавом вјерујућем и православном народу.
Против потписивања Темељног уговора ниједне јавне ријечи није изговорио нико из парламентарне већине, ни из Бечићеве, ни Абазовићеве странке. Па ко је онда био против? Изгледа једино Кривокапић. Можда је њему од стране Бечића и Абазовића једно говорено тајно у четири ока да нико не чује, а друго јавно, наводи Андрија Мандић, један од лидера ДФ-а.
Питање које лако даје одговоре на сва ова ружна дешавања је: Да ли су Демократе Алексе Бечића за потписивање усаглашеног споразума Владе и СПЦ и да ли је УРА Дритана Абазовића за тај споразум?
Ако јесу и ако то заједнички јавно констатујемо, онда ће Кривокапићево одбијање да потпише споразум бити мање важно јер смо ми парламентарна већина. А ако је неко од ове двојице вршио притисак на премијера Кривокапића или чланове Сабора СПЦ, да се не потписује тај споразум, онда је то она важна чињеница коју морамо знати сви. Не би било добро да ико рачуна на могућност да било који владика СПЦ може одустати од властите доследности у захтјеву да се уговор потпише са Његовом Светошћу патријархом српским г. Порфиријем у Београду, закључује Мандић.
Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ПАТРИЈАРХА ПОРФИРИЈА СПРИЈЕЧИЛИ ДА ДОЂЕ НА КОСМЕТ, ЦРКВА ПОРУЧИЛА: Нећемо оставити свој народ, забрана слика прогона Срба и цркве!

ПРЕДЛОГ: Српски национални савјет тражи референдум о Резолуцији о Сребреници!

ПОД ЛУПОМ: У Монтефарму и са новим директором највише се цијене рођаци!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

глосариј

ЗАБРИНУТИ ЧИТАЛАЦ, КОРУПЦИЈА ИЛИ БРИГА О ГРАЂАНИМА: Нови министар здравља бира само кадрове одане власницима “Глосарија”!

дуско

ДУШКО КНЕЖЕВИЋ: Пацови на плафону, тражим сусрет са митрополитом и собу са Милом Божовићем!

JELICA2

ПРОФ. ДР ЈЕЛИЦА СТОЈАНОВИЋ: Српски писци да провјере како су уписани у базу података националне библиотеке, могуће је да умјесто српском припадају црногорском језику!

jovan eraković

АФОРИЗАМ ДАНА, ЈОВАН ЕРАКОВИЋ ИЗ БАЊАНА: “По свијету се вуцало, па када се офуцало…”!

puk

ДАН ПОБЈЕДЕ: Марш Бесмртног пука у Београду!