Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Иде на боље: Заједнички се развија енергетика Црне Горе и Србије!

Предсједник Одбора директора Електропривреде Црне Горе, Милутин Ђукановић, разговарао је у Београду са потпредсједником Владе и министром рударства и енергетике Србије, проф. др Зорана Михајловић, о сарадњи електропривредних система Србије и Црне Горе.

Унапређење сарадње електропривредних система Србије и Црне Горе је на корист грађана и грађанки Црне Горе, као и Србије, јер је енергетика покретач и “локомотива” развоја читаве привреде, навео је Ђукановић.

Ђукановић је истакао да су електроенергетски системи Србије и Црне Горе компатибилни и да постоје велике могућности да се унапређујући сарадњу брже развијају.

Разговарали смо о сарадњи електропривредних система Србије и Црне Горе и могућностима да се сарадња у области енергетике додатно унапреди, од заједничких пројеката, до повезивања тржишта енергије. Читав регион суочава се са сличним изазовима у процесу енергетске транзиције и зато морамо и да се повезујемо и да радимо заједно, јер је енергетска безбједност питање број један за све земље у региону, рекла је Михајловићева.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ОДВРАТНИ ДПС, ИВАН ВУКОВИЋ: Важнији му Хрвати од Срба!

УКОЛИКО ВЛАДА ГЛАСА ЗА РЕЗОЛУЦИЈУ О СРЕБРЕНИЦИ: Десетак српских организација организоваће протесте и блокаду улица!

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Пакт са Милом је пакт са ђаволом!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

Grad_zenica_panorama

ГЕНОЦИДНИ ПОДАЦИ, ОДБОР ЗА ЗАШТИТУ СРБА У БИХ: У Зеници живјело 24.500 Срба, а сада око 1.000!

mladić

ДАРКО МЛАДИЋ: Мој отац је лоше, непокретан је и само лежи!

БРАТУНАЦ, 9. ЈУЛА /СРНА/ - Уз регионални пут Братунац-Поточари данас су постављене фотографије 3.267 српских цивила и војника из средњег Подриња убијених и погинулих у протеклом грађанском рату у БиХ.

ЦРНА ГОРА И СРЕБРЕНИЦА ( “РТРС”): Самоубиство са продуженим трајањем!

un

СРПСКИ СТАВ: Резолуције против суверених и одлучних!

vasilije

БРАНКА ЗЕЧЕВИЋ: Света Ана-Анастасија!