Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Апсурди: Косово* тужи Србију за геноцид?!

Портпаролка Владе Косова Розафа Кељменди изјавила је да Приштина планира да покрене тужбу за геноцид против Србије пред Међународним судом правде, али не ове, већ до краја сљедеће године. Кељменди је то рекла у одговору на питање приштинске “Кохе” о тужби, додајући да је за њу потребна велика припрема.

-Прије почетка израде тужбе, потребно је финализирати план рада који садржи многе техничке аспекте који су укључени у овај план. Када се процес израде овог плана заврши, израда тужбе може започети. Немамо тачан датум за подношење тужбе, али можемо је поднијети прије краја сљедеће године, рекла је Кељменди.

Премијер Косова Аљбин Курти најавио је тај план у свом првом обраћању у Скупштини након што је изабран, прије мјесец дана.

Кељменди је рекла да је прерано говорити о могућим посљедицама пресуде.

Сматрамо да је на Косову било геноцида и покушаћемо то да докажемо, рекла је Кељменди и додала да су у току анализе када је ријеч о могућности да Приштина поднесе ту тужбу.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

РАСПЛЕТ: Тамара Вујовић поништила рјешење о забрани подизања споменика митрополиту Амфилохију, извинила се Митрополији и грађанима!

ЗБУЊУЈУЋЕ: Демократе подржавају свога министра да дозволи споменик митрополиту, а она издала рјешење да нема услова за подизање тог обиљежја!

МИТРОПОЛИЈА: Срамно одбијање захтјева за подизање споменика митрополиту Амфилохију у Беранама, владика сврстан међу сараднике окупатора и ратне злочинце!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

bistr3

АЛБАНЦИ ТРАЖЕ РЕЗОЛУЦИЈУ, ПРИДРУЖУЈУ СЕ МУСЛИМАНИ, СРБИ ЋУТЕ: Осуда злочина у Балканском рату и Шаховићима, масакр комуниста над црногорским четницима у Словенији нико да помене!

bera6

БЕРАНЕ: Састанак челника српских организација са представницима Србије!

Boris-Mugosa

ФАЦЕ БИВШЕГ РЕЖИМА, БОРИС МУГОША: Двадесет година били власт, ништа нијесу урадили, данас би опет да нас усреће!

Zoran Drekalovic

МОНТЕНЕГРИНСКИ “ПИНКОВЦИ”: Антисрпски по Србији, вуци сити, овце преварене!

krnovo1

МИТРОПОЛИЈА: Сјутра на Крнову помен младићима страдалим од партизана!