Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Вакцине: Стигло 201.200 доза из Кине!

Контингент од 201.200 доза кинеских вакцина “Синопхарм”, који је купила наша земља, стигао је јутрос у Црну Гору, саопштено је из амбасаде Кине у Црној Гори. Министарка Јелена Боровинић Бојовић казала је да су се стекли услови за започињање масовне вакцинације.

Министарка Јелена Боровинић Бојовић се захвалила НР Кини на изузетној сардањи и традиционално добрим односима, који су резултирали овако великом испоруком.

Обавјештавам црногорску јавност да је данас у Црну Гору стигао до сада највећи контингент вакцина. 201 200 Синофарм вакцина управо је стигло на црногорски аеродром, чиме су се апсолутно стекли услови за започињање масовне вакцинације. Користим ову прилику да позовем све грађане и грађанке Црне Горе да се одазову на вакцинацију и да буду апсолутно сигурни да је вакцина безбједна, ефикасна и квалитетна, нагласила је министарка Боровинић Бојовић.

Захвалила је држави Кини, што су нам омогућили започињање масовне вакцинације у овом овако важном тренутку.

Овај догађај још једна је потврда традиционално добрих, пријатељских и искрених односа између држава Кине и Црне Горе, казала је Боровинић Бојовић.

Она је подсјетила да је Црна Гора у претходном периоду од државе Кине добила донацију од 30 000 вакцина, које су, такође, у том тренутку, биле од веома великог значаја.

Министарка здравља је поново нагласила да је поштовање, епидемиолошких мјера, предуслов квалитетне и добре вакцинације и да процес вакцинације захтијева одређено вријеме, те замолила грађане да испоштују тај период и посебно обрате пажњу на епидемиолошке мјере у вулнерабилном, осјетљивом периоду вакцинације. Она је најавила почетак масовне вакцинације и апеловала на грађане да се одазову позиву за вакцинацију и приме вакцину против ЦОВИД-19.

-Међународна заједница дијели заједничку будућност, те без међународне сарадње, нећемо побједити у борби против пандемије. Све помоћи и дугорочна сарадња са Црном Гором су искрене и са дубоким пријатељством, засноване на једнакости, узајамном поштовању и разумјевању, саопштио је амбасадор Лиу Ђин.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

УКОЛИО ВЛАДА ГЛАСА ЗА РЕЗОЛУЦИЈУ О СРЕБРЕНИЦИ: Десетак српских организација организоваће протесте и блокаду улица!

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Пакт са Милом је пакт са ђаволом!

ПОНИЖАВАЈУЋЕ: ПЕС се договара са Хрватском око Јасеновца, за Сребреницу нијесу звали Београд!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

igre

УЛЦИЊ: Одржане васкршње игре!

muzejbo

ЦЕТИЊЕ: Сарадња Музеја и Богословије!

mimicry-butterfly-pieris-brassicae-preview

ОД КОТОРА ДО АМЕРИКЕ: Српски кетман!

dobrila

ДОБРИЛА КУКОЉ, ПРЕЖИВЈЕЛИ ЛОГОРАШ ЈАСЕНОВЦА: Доња Градина – највећи град мртвих!

Grad_zenica_panorama

ГЕНОЦИДНИ ПОДАЦИ, ОДБОР ЗА ЗАШТИТУ СРБА У БИХ: У Зеници живјело 24.500 Срба, а сада око 1.000!