Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Премијер у сталној вези са патријархом Порфиријем и епископом Јоаникијем: Уговор ће уважавати устав ЦГ и устројство цркве!

Уговор који ће Влада потписати са Српском православном црквом биће у потпуности усаглашен између Владе и Српске православне цркве, уважавајући правни поредак државе и канонско и организационо устројство СПЦ, саопштено је вечерас кабинета премијера Здравка Кривокапића.

Предсједник Владе, додаје се у саопштењу, у сталној је комуникацији са патријархом српским Порфиријем и епископом будимљанско-никшићким Јоаникијем.

Нацрт уговора који је усвојио Свети Архијерејски Синод достављен је Влади Црне Горе, а Влада ће са своје стране убзо званично одгворити, након што утврди да ли су све одредбе нацрта уговора у сагласности са Уставом и законима Црне Горе. Уговор ће бити представљен јавности и потписаће га патријарх српски Порфирије и премијер Кривокапић, додаје се у саопштењу.

Из Владе поручују да се радују што ће српски патријарх српски Порфирије ускоро доћи у Црну Гору.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ: Прича о геноциду је опасна, Црна Гора не треба да гласа за Резолуцију о Сребреници!

ЖРТВЕ КОМУНИСТА ВАПЕ ЗА ПРАВДОМ: У Словенији мајских дана 1945. године стријељано 10.000 црногорских четника!

“ДУЧИЋЕВ ДАН” У НОВОМ САДУ И ДАНИ ИНДИЈСКЕ КУЛТУРЕ У БЕОГРАДУ: Изложба др Татјане Бурзановић из Подгорице – на путу Јована Дучића и Рабиндраната Тагореа!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

пјешивци

СВЕЧАНО У ПЈЕШИВЦИМА: Побједа живота над смрти!

maida

БОЉЕ БИТИ БОШЊАК НЕГО СРБИН, ВЕСНУ БРАТИЋ ГРАЂАНИСТИ ЧЕРЕЧИЛИ ПО МЕДИЈИМА КАДА ЈЕ РЕКЛА ДА ЈЕ СРПКИЊА: Маиду као Бошњакину приказују за примјер како треба подржати Резолуцију о Сребреници!

povelja1

ПРИЗНАЊЕ ЗА “СРПСКУ24”: Равногорски покрет додијелио посебну повељу порталу за допринос афирмацији монархије и традиције ЈВуО!

nebojša

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Милојко Спајић забија нож у леђа Србији, Србима и СПЦ-у!

глосариј

ЗАБРИНУТИ ЧИТАЛАЦ, КОРУПЦИЈА ИЛИ БРИГА О ГРАЂАНИМА: Нови министар здравља бира само кадрове одане власницима “Глосарија”!