Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Закони и тужилаштво: Мишљење ВК до 10. маја

Венецијанска комисија (ВК) доставиће до 10. маја мишљење на нацрт измјена и допуна закона о државнм тужилаштву Црне Горе, потврдила је за “Дан” секретарка ВК Грената Симона Менгини. Она је објаснила да је кабинет потпредсједника Владе Црне Горе упутио још један захтјев за давање мишљења, те се очекује да ће оно бити окончано до 10.маја.

Очекујемо да ће Влада и парламент прихватити наше сугестије, а посебно смо задовољни што је након давања прошлог мишљења црногорска власт показала интерес да уважи наше сугестије. Надамо се да ће тако бити и сада. Иначе, ово је такозвано „додатно” мишљење, које је сасвим валидно. Наша нова пленарна сједница биће одржана у јулу, али свакако, и ово мишљење је сасвим валидно, казала је Симона Менгини.

Она је навела да Венецијанска комисија остаје поуздан партнер, увијек спреман да помогне да се дође до најбољих рјешења.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ЗАЛУДНО НАДАЊЕ, МИЛАН КНЕЖЕВИЋ: И даље вјерујем да ће Спајић гласати против резолуције о Сребреници!

ШТА САД, МОНТЕНЕГРИНИ ОЧЕКИВАЛИ ПРЕТЊЕ ОД АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Предсједник Србије сааопштио да нема шта да саопшти Црној Гори!

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Да Спајић размишља о Србима у Црној Гори не би подржао резолуцију!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

кравћенко

ИНТЕРВЈУ, АЛЕКСАНДАР АЛЕКСАНДРОВИЋ КРАВЋЕНКО, КОЗАК: Царска Русија је трајала 1000 година, јер јој је темељ било православље!

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА СЕ ИЗА БРДА ВАЉА, ОПЕТ ОДЛОЖЕНА СЈЕДНИЦА УН О СРЕБРЕНИЦИ: Монтенегрини да се спреме, у Котор стиже окупатор (Александар Вучић)!

Draza-Mihailovic-767x600

ФИЛМ: Како су Срби изгубили рат – комунисти умјесто четника постали српски владари!

milan-knezevic-620x327

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА: Гласањем за Резолуцију о Сребреници Црна Гора прихвата да је држава геноцидне прошлости и против ње БИХ може поднијети тужбу, резолуција оптужује народе и државе, а не појединце!

ивица

ИВИЦА ДАЧИЋ: Срамно да Црна Гора гласа за резолуцију о Сребреници!