Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Мило Божовић (ДФ): Ситуација нестабилна, јер старјешине полиције и даље служе бившем режиму!

Посланик ДФ-а у Скупштини Црне Горе Мило Божовић на данашњој сједници Одбора за безбједност гдје се саслушава министар унутрашњих послова Сергеј Секуловић рекао је да од 30. августа па до данас, по дубини у полицији није промијењено ништа.

Најлојалнији полицајци бившег режима су награђивани, доведени у виши ранг одлучивања него до сад, а старјешине полиције и даље подносе извјештај бившем руководству и због овога је безбједносна ситуација нестабилна и компликована, а не протестовање дијела грађана због политичке ситуације, рекао је Божовић.

Он је упитао министра Секуловића шта је до сад урађено на сређивању бирачких спискова, те зашто још увијек није постављен директор Директората за грађанска стања и држављанства, као и зашто није промијењен ниједан начелник Одјељења управних послова по градовима.

Такође га је упитао да ли високи функционери Управе полиције пријављују приватне контакте које имају са представницима страних амбасада. Божовића је интересовало и то како то да је судија Башовић “кавчане” пусти да се брани са слободе и које је то доказе имао да би одлучио да их пусти , такође га је занимао да ли полиција има ли још неке доказе поводом овог предмета осим оних које су им доставиле иностране службе.

Затим је упитао министра Секуловића како су Беливук и Марко Миљковић ушли у Црну Гору, јесу ли били на списку лица којима је забрањен улазак и ко им је омогућио да буду скинути са тог списка. Интересовало га је и то, ко се персонално налази на челу одлучивања ко су лица којима је забрањен улазак у државу.

Божовић је напоменуо министра да полиција шаље списак људи из Србије којима је забрањен улазак, а међу тим људима има оних који никад нису починили кривична дјела.

Божовић се дотакао и злоупотребе службеног положаја полицајаца, па је навео дешавања из октобра 2015. године када су Дневне новине објавиле слике људи који су наводно били организатори, а те слике су објављене са личних докумената директно добијених из МУП-а.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

УКОЛИО ВЛАДА ГЛАСА ЗА РЕЗОЛУЦИЈУ О СРЕБРЕНИЦИ: Десетак српских организација организоваће протесте и блокаду улица!

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Пакт са Милом је пакт са ђаволом!

ПОВОДОМ ПРАЗНИКА ЛОВЋЕНСКОГ ТАЈНОВИДЦА: Поема Његошу!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

srebr

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!

dobrila

ДОБРИЛА КУКОЉ, ПРЕЖИВЈЕЛИ ЛОГОРАШ ЈАСЕНОВЦА: Доња Градина – највећи град мртвих!

igre

УЛЦИЊ: Одржане васкршње игре!

muzejbo

ЦЕТИЊЕ: Сарадња Музеја и Богословије!

mimicry-butterfly-pieris-brassicae-preview

ОД КОТОРА ДО АМЕРИКЕ: Српски кетман!