Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Русија: Протјерано 20 чешких дипломата!

Након протеривања из Русије 20 службеника амбасаде Чешке у њој ће остати само пет дипломата, саопштио је новинарима шеф међународног одељења администрације чешког председника Рудолф Јиндрак.

У тих пет службеника који остају у Москви је и сам амбасадор. По његовим речима, амбасаду у Москви ће напустити „цео политички део“. Јиндрик је изразио чуђење зашто је руска страна протерала двојицу дипломата више, него што је чешка.

Дато им је 24 часа да напусте територију Русије, док руске дипломате (које су протеране из Чешке) имају 48 сати, додао је он.

Министарство спољних послова Русије објавило је синоћ 20 службеника амбасаде Чешке персонама нон грата, дан након што је чешки премијер Андреј Бабиш саопштио да Праг сумњичи руске обавештајне службе да су одговорне за експлозију у складишту муниције у селу Врбјетице 2014. године. Истог дана, чешки министар спољних послова Јан Хамачек изјавио је да његова земља протерује 18 руских дипломата.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

“СРПСКА КУЋА”: Вјечне теме пјесника Душка Трифуновића!

ДАРКО МЛАДИЋ: Мој отац је лоше, непокретан је и само лежи!

ЦЕТИЊЕ: Сарадња Музеја и Богословије!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

krstewe

МОНАРХИЈА: Крштена принцеза Марија!

milan-knezevic-620x327

МИЛАН КНЕЖЕВИЋ УПОЗОРАВА: Гласањем за Резолуцију о Сребреници Црна Гора прихвата да је држава геноцидне прошлости и против ње БИХ може поднијети тужбу, резолуција оптужује народе и државе, а не појединце!

srebr

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА САД, МОНТЕНЕГРИНИ ОЧЕКИВАЛИ ПРЕТЊЕ ОД АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Предсједник Србије сааопштио да нема шта да саопшти Црној Гори!

mandic-6

АНДРИЈА МАНДИЋ ИЗ ДОЊЕ ГРАДИНЕ: Учинићемо све да се не подржи Резолуција о Сребреници и да се ДПС не врати на власт!