Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Коб породице Милошевић: Трагови у Слободановом животу!

Серија “Породица”, која се емитује на РТС-у и “Суперстар”-у изазвала је велико интересовање млађих генерација за период владавине председника СРЈ Слободана Милошевића, док је старијима пружила прилику да се присете судбоносних дана историје наше земље. Милошевић је углавном добро познат свима нама, али су мање познате чињенице о његовој породици, као и трагедије које су обележиле период његовог живота пре успона на власт.

Слободан Милошевић је рођен у Пожаревцу 20. августа 1941. године, од оца Светозара и мајке Станиславе Милошевић (девојачко Кољеншић). Светозар је рођен у селу Увач код Лијеве Ријеке и потиче из српског племена Васојевића. После завршетка Теолошког факултета био је професор руског и српског језика.

Као један од разлога за развод родитеља Слободана Милошевића наводи се податак да је наводно презирао комунисте, док је Милошевићева мајка потицала из комунистичке породице. Светозар се 1962. године убио, наводно због тога што је један његов ученик којем је дао слабу оцену починио самоубиство. Слободан је тада био на екскурзији у Совјетском савезу, па није присуствовао сахрани оца.

Само дан након његовог самоубиства, убио се и ујак Слободана Милошевића, генерал Милисав Кољеншић.

Зла коб породице се ту није завршила. Слободанова мајка Станислава, која је бринула о њему и Бориславу се обесила 1974. године. И Светозарова сестра Даринка, Слободанова тетка, завршила је трагично – нађена је мртва у кади након што јој је муж погинуо, а деца помрла.

На који начин су ови трагични догађаји обележили живот председника СРЈ, а самим тим и судбину свих нас, вероватно никада нећемо сазнати. Слободан Милошевић никада јавно није причао о томе, али је сигурно да су оставили дубок траг на његовој личности.

Извор: Новости

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СКАНДАЛОЗНЕ ИЗЈАВЕ ПРЕДСТАВНИКА ХРВАТСКЕ ВЛАСТИ: У Јасеновцу је било злочина, али не над Србима!

ТИХОМИР – ТИХО БУРЗАНОВИЋ, ОТРГНУТО ОД ЗАБОРАВА: Истина о Сребреници и овако је било!

ПОВОДОМ ОДЛУКЕ ДА ПОДРЖИ РЕЗОЛУЦИЈУ О СРЕБРЕНИЦИ: Протест испред Владе у 19 сати!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

prva

“ПРВА ТВ”, РЕЗОЛУЦИЈА И ПРАВОСЛАВНО ПОМИРЕЊЕ: Нема мира без рехабилитације црногорских четника, Јаков за сада ћути о томе!

penzija33

ПРЕДСТАВНИЦИ ПЕНЗИОНЕРА: Нећемо повећање чланарине, Савез пензионера је и даље филијала ДПС-а!

desanka

ПОЕЗИЈА: Прије 126 година рођена Десанка Максимовић!

nenad-jezdic-knjiga-o-milutinu

ШТА НАМ РАДЕ АЛБАНЦИ, ПОСЛИЈЕ ПАТРИЈАРХА, УЛАЗАК НА КИМ ЗАБРАЊЕН И НЕНАДУ ЈЕЗДИЋУ: Требало да гостује са представом “Књига о Милутину”, екипа “Звездара театра” враћена са границе са Косметом!

duskotrifun

“СРПСКА КУЋА”: Вјечне теме пјесника Душка Трифуновића!