Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Никшић: Градоначелници по двије године?

Коалиције које би у Никшићу требало да формирају власт – “За будућност Никшића”, “Мир је наша нација” и “Црно на бијело”, још увијек нијесу постигле договор око расподјеле кључних функција у граду под Требјесом, а према сазнањима “Дана”, у оптицају је и сценарио из будванске општине.

То значи да би Никшић у наредном четворогодишњем мандату могао имати два градоначелника, и то Марка Ковачевића, чији је савез освојио 11 мандата, и Мома Копривицу, чија је коалиција освојила 10 мандата, а који би тај град водили по двије године.

Из двије водеће коалиције увјеравају да, иако договор још није постигнут, у преговарачком процесу нема никаквог застоја, па ни око расподјеле функција, и да само не желе да излазе пред јавност док не постигну конкретне договоре и донесу прецизније одлуке, које ће бити од користи грађанима Никшића и цијеле Црне Горе.

Предсједник никшићког одбора Демократа Немања Вуковић казао је да у преговорима три коалиције нема застоја и да имају довољно времена за договор.

Нема никаквог застоја у преговарачком процесу. Све се одвија у једној коректној атмосфери. С тим што се у недјељу понављају избори на једном бирачком мјесту и, уколико све буде у реду, ОИК ће прогласити коначне резултате у сриједу, 7. априла. По закону, предсједник Скупштине је дужан да од тог датума у року од 15 дана сазове сједницу и онда у року од 15 дана да се сједница иодржи, што је мјесец дана укупно, тако да немамо тај вид притиска да се преговори што прије заврше, рекао је Вуковић.

Упитан да ли се зна ко ће бити предсједник општине, а ко челник локалног парламента, он је одговорио да договор о функцијама још није постигнут и да су све опције на столу.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

КОМУНИЗАМ ПОСТКОМУНИЗМА: Изневјерене петооктобарске наде 30. августа!

5. ОКТОБАР: Дан изгубљене наде!

НА ДАНАШЊИ ДАН ПРИЈЕ 33 ГОДИНЕ: Повратак Карађорђевића у Србију!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

komnen

ЦРНОГОРСКО СРПСТВО: Митрополит Јоаникије одликовао Комнена Бећировића орденом Светог Петра Ловћенског Тајновидца!

nova

НОВА СРПСКА ДЕМОКРАТИЈА: Лопов виче – држите лопова, парламентарна већина да се договори око власти у Подгорици и Котору!

vesna-medenica-1000x600

СУДСКЕ ФОРЕ И ФАЗОНИ: Весни Меденици суђење одложено 20-ти пут, задужила судије и адвокате, па од правде ни слова!

rtcg

ЗАХТЈЕВ РТЦГ-У: Назив и графика на ћирилици!

igor

ВЛАДИМИР Г. СОЛОВЈЕВ: Као о Србима деведесетих, Запад данас о Русима пише као највећем злу на свијету!