Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Патријарх Порфирије у дому Карађорђевића: Црква и круна најстарији темељи Срба!

Његова Светост Патријарх српски г. Порфирије освештао је, у молитвеном присуству престолонаследника Александра и принцезе Катарине, рестаурирани Часни крст који краси куполу Дворске капеле Светог Андреја Првозваног, заштитника и крсне славе Краљевске породице Карађорђевић.

Његова Светост није први пут у Краљевском дому, али је ово први пут да се састајемо од када је преузео свету службу Патријарха. Српска Православна Црква и Круна су најстарије институције нашег народа које су га чувале и водиле кроз векове. Сигуран сам да ћемо традицију сарадње на општој користи српског народа наставити заједно, са нашим патријархом Порфиријем, као духовним Оцем свих нас, рекао је престолонаследник Александар.

После чина освећења крста Дворске капеле, Патријарх српски Порфирије је истакао значај крста као симбола распећа, али и као знака победе и васкрсења. – Силом Божјом, благодарношћу и љубављу Његовом, Часни крст је знамење обнављања и васкрсавања. Нека Бог да, да се све што је честито обнавља и васкрсава: у нама, у Краљевском дому, нашем народу и држави, а пре свега у нашој Православној цркви, рекао је патријарх Порфирије.

На крају сусрета Његова Светост Патријарх је захвалио домаћинима на гостопримству и светим архипастирским благословом благословио престолонаследника Александра, принцезу Катарину и сав Краљевски дом. 

Извор: royalfamily.org

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

ЗАВИСНА НЕЗАВИСНОСТ: Јавни дуг Црне Горе 2006. године био 700 милиона, данас је четири милијарде!

САВЕЗ СРБА ИЗ ЦРНЕ ГОРЕ, УСВОЈЕНА ДЕКЛАРАЦИЈА О МИЛОЈКОВОЈ ВЛАДИ: Пуно корито се никада није могло мјерити са људском чашћу!

ПОВОДОМ НОТЕ О ЈАСЕНОВЦУ: Тито ријешио проблем Хрвата, не воле подсјећање на сопствене злочине!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

spajic-3

ПОНИЖАВАЈУЋЕ: ПЕС се договара са Хрватском око Јасеновца, за Сребреницу нијесу звали Београд!

moskvaigor

МОСКВА: Приказан филм Игора Дамјановића “Крај неоколонијализма – Централноафричка Република”!

ivan

ОДВРАТНИ ДПС, ИВАН ВУКОВИЋ: Важнији му Хрвати од Срба!

penzija33

ПРЕДСТАВНИЦИ ПЕНЗИОНЕРА: Нећемо повећање чланарине, Савез пензионера је и даље филијала ДПС-а!

nenad-jezdic-knjiga-o-milutinu

ШТА НАМ РАДЕ АЛБАНЦИ, ПОСЛИЈЕ ПАТРИЈАРХА, УЛАЗАК НА КИМ ЗАБРАЊЕН И НЕНАДУ ЈЕЗДИЋУ: Требало да гостује са представом “Књига о Милутину”, екипа “Звездара театра” враћена са границе са Косметом!