Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Предлог за Кривокапића: Продати “мајбахе”, али и добар дио осталих аутомобила!

Предсједник Владе Здравко Кривокапић казао је да је Влада јуче усвојила предлог за давање сагласности за покретање поступка продаје два возила Мерцедес – Мајбах, која су у државном власништву.

Министарство финансија и социјалног старања је задужено да ангажује процјенитеља из техничке области, који ће процијенити вриједност предметних возила и оформити комисију за продају, до наредне редовне сједнице Владе, рекао је премијер.

Након тога, додао је, биће објављен међународни јавни позив за учешће на јавном надметању.

Јавни позив ће трајати осам дана, а након тога ће бити организована јавна аукција у ПР Центру Владе, на којој ће, јавно и транспарентно, бити одабран најбољи понуђач. Средства од продаје овог возила ће бити уплаћена у буџет Црне Горе, а користиће се за помоћ угроженим грађанима и унапређење социјалне правде у држави. Чекајући правду – правда дође, поручио је Кривокапић.

Здравко Кривокапић би требало да размисли и да на аукцији прода и добар дио осталог возног парка бившег режима. Према неким процјенама бивша власт је имала више хиљада аутомобила. Пошто је новој влади за свакодневне потребе потребно стотињак возила, зашто остатак не би ишао путем “мајбаха”! Претпостављам да би од тога могао да се прикупи по неки милион и то баш за намјене које је Кривокапић навео. Могао би се дио аутомобила подијелити и сиромашним грађанима или НВО које до сада нијесу могли ни да привире до државног буџета. Уколико је влада народна зашто се нешто од тога не би урадило?

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МИТРОПОЛИТ ЈОАНИКИЈЕ: Прича о геноциду је опасна, Црна Гора не треба да гласа за Резолуцију о Сребреници!

БОЉЕ БИТИ БОШЊАК НЕГО СРБИН, ВЕСНУ БРАТИЋ ГРАЂАНИСТИ ЧЕРЕЧИЛИ ПО МЕДИЈИМА КАДА ЈЕ РЕКЛА ДА ЈЕ СРПКИЊА: Маиду као Бошњакину приказују за примјер како треба подржати Резолуцију о Сребреници!

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Милојко Спајић забија нож у леђа Србији, Србима и СПЦ-у!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

povelja1

ПРИЗНАЊЕ ЗА “СРПСКУ24”: Равногорски покрет додијелио посебну повељу порталу за допринос афирмацији монархије и традиције ЈВуО!

nebojša

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Милојко Спајић забија нож у леђа Србији, Србима и СПЦ-у!

глосариј

ЗАБРИНУТИ ЧИТАЛАЦ, КОРУПЦИЈА ИЛИ БРИГА О ГРАЂАНИМА: Нови министар здравља бира само кадрове одане власницима “Глосарија”!

дуско

ДУШКО КНЕЖЕВИЋ: Пацови на плафону, тражим сусрет са митрополитом и собу са Милом Божовићем!

братунац08

ПОЛИТИЧКА ПРЕКРЕТНИЦА-СРЕБРЕНИЦА: Срби да схвате са киме живе, српски душмани Србима товаре своје злочине!