Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Нове мјере: Забрана међуградског саобраћаја викендом, вани до 21 сат!

На територији Црне Горе забрањује се излазак из објеката становања од 21 до 5 часова, као и међуградски саобраћај викендом, саопштио је директор Института за јавно здравље (ИЈЗ) Игор Галић. Угоститељски објекти и продавнице, према новим мјерама Министарства здравља, радиће до 18 часова. Посебне мјере, како је навео Галић, биће уведене Будви и Тивту, због сложеније епидемиолошке ситуације у тим општинама.

Галић је истакао да се радно вријеме привредних друштва и предузетника који обављају неесенцијалне услуге на територији Црне Горе ограничава од 7х до 18х. Ту спадају тржни центри, продавнице обуће и одјеће, козметички салони, теретане, кафићи, кладионице, ресторани… Привредна друштва и предузећа са есецнијалним дјелатностима, како је навео директор ИЈЗ, радиће као до сада.

У Будви и Тивту забрањени су јавни скупови на отвореном и затвореном, забрањен рад угоститељских објеката, привредних друштава који се баве продајом непрехрамбених производа, а дозвољен је рад службама које пружају услуге од јавног интереса. У овим општинама, како је саопштио Галић, обуставља се рад у васпитно-образовним установама – вртићи, школе, факултети, и прелази се на онлајн наставу.

Забрањују се спортске манифестације, а како је казао Галић, мјере се не односе на тренинге спортиста који се редовно тестирају.

Грађанима Будве и Тивта препоручује се да не напуштају територије тих општина како би се спријечило ширење епидемије, казао је директор ИЈЗ.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

УКОЛИО ВЛАДА ГЛАСА ЗА РЕЗОЛУЦИЈУ О СРЕБРЕНИЦИ: Десетак српских организација организоваће протесте и блокаду улица!

НЕБОЈША МЕДОЈЕВИЋ: Пакт са Милом је пакт са ђаволом!

ПОНИЖАВАЈУЋЕ: ПЕС се договара са Хрватском око Јасеновца, за Сребреницу нијесу звали Београд!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

igre

УЛЦИЊ: Одржане васкршње игре!

muzejbo

ЦЕТИЊЕ: Сарадња Музеја и Богословије!

mimicry-butterfly-pieris-brassicae-preview

ОД КОТОРА ДО АМЕРИКЕ: Српски кетман!

dobrila

ДОБРИЛА КУКОЉ, ПРЕЖИВЈЕЛИ ЛОГОРАШ ЈАСЕНОВЦА: Доња Градина – највећи град мртвих!

mladić

ДАРКО МЛАДИЋ: Мој отац је лоше, непокретан је и само лежи!