Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Невријеме у Србији: У Чачку падао град величине јајета!

Невреме праћено великим градом погодило села код Ивањице, Чачка и Трстеника, јављају дописници РТС-а. Нанета је штета пољопривредним културама. Ветар, јака киша и град сручили су се око 15 часова на пољопривредне засаде у ивањичким селима Прилике, Брезова, Катићи и делу Лисе.

Добривоје Радовић из села Прилике рекао је да је град на махове био и величине кокошијег јајета. Према његовим речима, уништено је 40 одсто малине а и друго воће је страдало. Осим на садницама, штете има и на пластеницима и неким објекима.

Град код Трстеника

Заменик председника општине Ивањица Момчило Митровић каже да су дејствовали противградни стрелци и да је испаљено је више од 50 ракета.

Олујни ветар је оборио тридесетак стабала у домаћинству Рашка Милошевића у Приликама и буквало их ишчупао из земље. И у неколико чачанских села град је нанео штету на пољопривредним културама. Невреме праћено градом величине шљиве погодило је и неколико села у општини Трстеник.

Према првим проценама, град је највећу штету нанео засадима кукуруза, грожша у јабука у селима Милутовац, Пољна и Риљац.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

МОНАРХИЈА: Црква и Круна заједно!

ПРЕДЛОГ: Српски национални савјет тражи референдум о Резолуцији о Сребреници!

УЛЦИЊ: Одржане васкршње игре!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

srebr

ВУК КОВАЧЕВИЋ: Имају и Срби мајке Сребренице!

aleksandar-vucic-8-670x447

ШТА САД, МОНТЕНЕГРИНИ ОЧЕКИВАЛИ ПРЕТЊЕ ОД АЛЕКСАНДРА ВУЧИЋА: Предсједник Србије сааопштио да нема шта да саопшти Црној Гори!

mandic-6

АНДРИЈА МАНДИЋ ИЗ ДОЊЕ ГРАДИНЕ: Учинићемо све да се не подржи Резолуција о Сребреници и да се ДПС не врати на власт!

dobrila

ДОБРИЛА КУКОЉ, ПРЕЖИВЈЕЛИ ЛОГОРАШ ЈАСЕНОВЦА: Доња Градина – највећи град мртвих!

igre

УЛЦИЊ: Одржане васкршње игре!