Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Јоковић (СНП): Све варијанте долазе у обзир, за сада ни са киме не преговарамо!

Социјалистичка народна партија (СНП) засад не преговара ни са једном партијом о коалицији, па ни са Демократским фронтом (ДФ), саопштио је предсједник те партије Владимир Јоковић.

Како је казао у разговору за “Дан”, с обзиром да је већ сада јасно да је пропала идеја о једној опозиционој листи, органи партије на чијем је челу ће до краја седмице донијети одлуку о томе да ли ће на изборима 30. августа наступити самостално или ће ипак договорити коалицију.

Ми смо и те како расположени за разговоре и преговоре. Спремни смо за разговоре о томе да се направи што је могуће већа коалиција, али СНП засад не води преговоре ни са једном партијом о формирању коалиције, па ни са ДФ-ом. Да ли ћемо ићи самостално или ћемо правити неку коалицију, о томе ћемо ових дана донијети одлуку на органима партије. Вјерујем да ће то бити до краја ове седмице. До тада ћемо макар знати да ли ћемо бити дио коалиције, ако не будемо знали и с ким, или ћемо се припремати за самосталан наступ, казао је Јоковић.

Засад, истиче, нема никаквих преговора јер су се истински надали да ће бити јединствена листа опозиције и у том правцу су и усмјерили сву своју енергију.

Међутим, неки су одлучили тако како су одлучили, нијесу послушали вољу народа, а народ је желио да јединственом листом опозиције коначно дође до смјене власти у Црној Гори. Жао ми је због тога, али не сумњам да још има времена да се донесе добра одлука, казао је Јоковић.

Упитан за савез “Да свако има”, који је формиран прошле године, а који су поред СНП-а чинили и Уједињена Црна Гора, Радничка партија и независни посланици, Јоковић је рекао да не искључује ни могућност да тако наступе и 30. августа.

Ми смо у доброј комуникацији, имамо добре међусобне односе. Не искључујемо ни могућност да у тој коалицији наступимо на изборима. Међутим, тренутно ништа прецизно не можемо рећи, рекао је Јоковић.

Он је истакао да је СНП спреман и за самосталан наступ, али да ће учинити све да испоштују вољу народа да опозиција наступи што је могуће јединственије.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

БРАЋИ МУСЛИМАНИМА И АЛБАНЦИМА: Смета им споменик митрополиту Амфилохију у Беранама, кажу да нарушава међувјерски склад!

РАСПЛЕТ: Тамара Вујовић поништила рјешење о забрани подизања споменика митрополиту Амфилохију, извинила се Митрополији и грађанима!

ЗБУЊУЈУЋЕ: Демократе подржавају свога министра да дозволи споменик митрополиту, а она издала рјешење да нема услова за подизање тог обиљежја!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

Boris-Mugosa

ФАЦЕ БИВШЕГ РЕЖИМА, БОРИС МУГОША: Двадесет година били власт, ништа нијесу урадили, данас би опет да нас усреће!

krnovo1

МИТРОПОЛИЈА: Сјутра на Крнову помен младићима страдалим од партизана!

Zoran Drekalovic

МОНТЕНЕГРИНСКИ “ПИНКОВЦИ”: Антисрпски по Србији, вуци сити, овце преварене!

mini1

ГРАЂАНСКИ РАТ МЕЂУ СРБИМА: Предлог Александра Шапића за споменик Дражи Михаиловићу у Београду дигао на ноге србијанске неокомунисте, у Црној Гори Павле Ђуришић на чекању, Тито на обали Мораче!

draza

РЕАКЦИЈА ЂЕНЕРАЛА МИХАИЛОВИЋА НА КРАЉЕВ ГОВОР 12.СЕПТЕМБРА1944. ГОДИНЕ: Пољубио кокарду и наредио: “Покрет”!