Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Бобан Мугоша: Крај епидемије 2. јуна

Директор Института за јавно здравље Бобан Мугоша поручио је да би крај епидемије коронавируса у Црној Гори, уколико не буде нових случајева, могао бити проглашен почетком јуна.

-Ако не буде до другог јуна ниједног случаја коронавируса, онда можемо рећи да смо са овом епидемијом завршили, рекао је Мугоша.

Директор ИЈЗ-а упозорава да смо ипак, како каже, добили прво полувријеме и да грађани морају да прихвате да није све прошло и да се морају придржавати свих мјера које су још на снази. Те мјере ће морати да поштују и они који долазе у Црну Гору.

Овај вирус неће нестати тек тако и постоји могућност да је још увијек ту. Ми тестирамо и тражимо, а надамо се да ће тако и остати да га нема, рекао је Мугоша.

Он је коментаришући посљедњи случај инфицираног коронавирусом, рекао да није ријеч о локалној трансмисији, већ се ради о држављанину Србије који је кратко боравио у Црној Гори, доживио саобраћајни удес и након хоспитализације је пребачен у своју земљу.

Премијер Душко Марковић ће се сјутра, како је најављено, обратити јавности поводом актуелне ситуације у вези коронавируса.

Подијели на друштвеним мрежама

Слични чланци

СРПСКА НАРОДНА ОДБРАНА ВАСОЈЕВИЋА: Подржавамо захтјев за одржавање референдума о Резолуцији о Сребреници!

ПРЕСТОЛОНАСЛЕДНИК АЛЕКСАНДАР: Став круне је јасан, Космет је дио Србије, сраман потез ткз. приштинских власти да забране улазак српском патријарху!

ПАТРИЈАРХА ПОРФИРИЈА СПРИЈЕЧИЛИ ДА ДОЂЕ НА КОСМЕТ, ЦРКВА ПОРУЧИЛА: Нећемо оставити свој народ, забрана слика прогона Срба и цркве!

Друштвене мреже

Најчитанији чланци

jovan eraković

АФОРИЗАМ ДАНА, ЈОВАН ЕРАКОВИЋ ИЗ БАЊАНА: “По свијету се вуцало, па када се офуцало…”!

Momcilo-Vuksanovic-Momo

ПРЕДЛОГ: Српски национални савјет тражи референдум о Резолуцији о Сребреници!

puk

ДАН ПОБЈЕДЕ: Марш Бесмртног пука у Београду!

градина5

ДОЊА ГРАДИНА: Дан сјећања на жртве усташког геноцида!

petar-božović-640x474-1

ПЕТАР БОЖОВИЋ: Прича се о геноциду у Сребреници, а гледамо геноцид у Гази!